StoryEditorOCM
Hranasavjet stručnjaka

Kako sljubiti sir i vino? Važno je postići balans - kao u braku

Piše PSD.
22. svibnja 2015. - 20:37
Kada je u pitanju kombinacija sira i vina važno je postići balans kao u braku, jednostavno nitko ne smije previše dominirati - kroz šalu je pojasnio Đuro Hehet, voditelj Dukatove radionice "Mala škola kušanja sira" u petak održane na Vinskom podrumu.

Budući da je za njim više od četiri desetljeća radnog iskustva, ovaj Sirelin majstor sira, bio je pravi izvor korisnih i zanimljivih informacija, počevši od daleke povijesti do današnjih trendova u industriji sira.

Tako su neupućeni mogli otkriti da je prvi sir nastao prije četiri tisuće godina i to, kao i većina najboljih stvari na svijetu, posve slučajno dok su nomadski narodi viškove pomuzenog mlijeka skladištili u životinjskim želucima.

U međuvremenu je, hvala Bogu, izumljen hladnjak, u kojem valja čuvati sireve...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 02:52