StoryEditorOCM
HranaDOBAR TEK

Izbjegavate sladoled jer se ne želite nadebljati? Evo recepta za prefinu ledenu poslasticu bez šećera, a punu proteina

Piše PSD
22. kolovoza 2021. - 18:14

U zadnjim danima i tjednima ljeta uživajte u domaćem sladoledu koji je nutritivno bolji, a okusom ravnopravan klasičnom kupovnom sladoledu, piše magazin Fitness

Evo recepta. 

Sastojci:

2 vrećice praška za puding

900 ml bademovog mlijeka

2 žlice eritrita

5 kapi vanilije

400 ml vrhnja za šlag

2 mjerice wheya proteina od kokosa

50 g tamne čokolade 

Priprema:

Zagrijati bademovo mlijeko, ostaviti malo mlijeka sa strane i u posudici dobro umiješati prašak s malo mlijeka i eritrita.

Kad mlijeko lagano krene kuhati, dodajte smjesu i dobro pjenjačom miješajte.

Zatim prebacite puding na dva veća tanjura, prekrijte folijom i stavite u hladnjak na cca 1,5 h da se dobro ohladi.

Vrhnje za šlag čvrsto umutiti, dodajte puding i dobro mikserom umiješajte.

Zatim dodajte whey, malo vanilije i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. studeni 2024 07:29