Dolaskom sunčanijih dana sve češće odlazimo u prirodu, na selo, otoke. Sigurno ste kod bake ili prijatelja u vrtu vidjeli metvicu, vlasac ili možda kadulju i zaželjeli ih ubrati kako biste poboljšali okus svojim jelima? Nemojte brati velike količine jer i začinsko bilje ima rok trajanja.
StoryEditorOCM
HranaSUPER JE ZNATI
I začinsko bilje ima rok trajanja: donosimo dva trika kako da vam vlasac, kadulja, timijan... i nakon 2 - 3 tjedna budu svježi kao da su tek ubrani
1. lipnja 2021. - 11:50
Začinsko bilje u kuhinjiAFP
'Taste of Home' nudi dva rješenje za čuvanje svježeg bilja:
- Svježe začinsko bilje stavite u staklenku s vodom koju ćete pokriti plastičnom vrećicom. Vrećicu učvrstite gumicom kako ne bi ulazio zrak. Svako nekoliko dana promijenite vodu.
- Svježe začinsko bilje stavite između listova suhog papirnatog ručnika. Papirnati ručnici apsorbirat će dodatnu vlagu, sprječavajući prerano uvenuće. Papir s biljem stavite u plastičnu vrećicu i zatvorite.
Na...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?