![<p>Neka hrana se mora konzumirati upravo onako kako piše na njoj, a druga se može konzumirati i onda kad joj je rok trajanja istekao ili je fleksibilniji</p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/12/o_25080728_1024.jpg)
Rok trajanja namirnica može biti prilično zbunjujuć. Ne samo da postoji više datuma koje valja razumjeti – 'rok trajanja' i 'najbolje upotrijebiti do…' – već ponekad ti datumi mogu biti i potpuno pogrešni.
S druge strane, mnogo se hrane baca iako je još potpuno dobra i sigurna za konzumaciju.
No, postoje neke vrste hrane koje se nikad ne kvare i na kojima datume i ne morate gledati, piše Jutarnji.
1. Med
Med ima neograničen rok trajanja. Može promijeniti boju ili se kristalizirati, no i dalje će biti dobar za jelo. Ako se med kristalizira, jednostavno stavite otvorenu staklenku u toplu vodi i miješajte dok se kristali ne rastope.
2. Riža
Čak i ako se na kutiji uhvati debeli sloj prašine, riža unutra bit će jednako dobra kao i onoga dana kad ste je kupili. To vrijedi za sve ...