StoryEditorOCM
HranaRIJEČ STRUČNJAKA

Ako se borite s intolerancijom ili ste osjetljivi na laktozu, važno je znati da postoje sirevi koje ćete lakše probaviti od drugih vrsta

Piše Ana Dukić/Živim
6. siječnja 2022. - 08:43

Gauda, mozzarella i cheddar? Da, riječ o siru, namirnici koju mnogi obožavaju i ne mogu zamisliti dan bez nje. Slažemo se, sir kao da ima čarobnu formulu koja svako jelo podiže na višu razinu. Međutim, trebamo li ga jesti svaki dan?

Nutricionistica Bonnie Taub-Dix kaže da se odgovor na pitanje o svakodnevnoj konzumaciji sira svodi na tri stvari:

- vrsta sira

- količina

- zdravstveno stanje

Naravno, ako imate intoleranciju na laktozu onda ne trebate jesti puno sira. Isto tako, ako imate srčane bolesti, razmislite o siru s manje natrija i masti, kaže Taub-Dix.

- Sir je odličan izvor proteina, kao i vitamina i minerala. Stoga bi trebao biti dijelom balansirane prehrane, rekla je Mary Matone, registrirana dijetetičarka u tvrtki Culina Health.

KOJE SU DOBROBITI SVAKODNEVNE KONZUMACIJE ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 10:55