StoryEditorOCM
Društvena mrežačeste greške

Dermatologinja otkrila kojih pet stvari nikako ne radi: ‘Ovo može izazvati infekcije, sljepilo pa čak i smrt!‘

Piše MOZAIK SD
2. travnja 2024. - 18:59

Dermatologinja dr. Adel na svom je TikTok profilu objavila vrlo koristan video koji je zapanjio mnoge. Liječnica je naime navela pet stvari koje nikad ne bi napravila budući da je dermatolog. 

1. Istiskivanje prišteva u opasnoj "trokut zoni" na licu 

"Ukoliko istisnete prištić u ovoj zoni koja se proteže od početka nosa pa sve do gornje usne, riskirate brojne infekcije koje mogu doprijeti do mozga, sljepilo, pa čak i smrt." objašnjava.

2. Stavljanje boce s vrućom vodom direktno na kožu

 "Mnogi od vas ovo rade kad imaju menstrualne bolove ili prehladu, no nemojte. Ako ovo često radite, možete izazvati svrbež, crvenilo, ali i hiperpigmentaciju, te stanje koje se zove Erythema ab igne, a koje ne prolazi tako lako."

3. Hijaluronski fileri u nosu 

"Nikad ne bih stavila hijaluronske filere u nos, sve i da ih radi najstručnija osoba. Ne vrijedi riskirati sljepilo." govori dermatologinja. 

4. Predugo korištenje lokalnih steroida 

"Nikad ne koristite lokalne steroide pre dugo na koži lica - riskiraju da se koža stanji, a povećan je rizik od ekcema."

5. Korištenje proizvoda za žensku higijenu 

"Bilo da je riječ o maramicama za čišćenje, dezodoransima ili čemu drugom - jednostavno, ne! Ne stavljate ništa dolje - može izazvati iritaciju, a također narušava i PH vrijednost vagine. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:49