StoryEditorOCM
Auto motoMELONI, MELONI

Je li ovo suludo? Desničarska talijanska vlada ne dozvoljava da se model Alfe nazove Milano?! Ne proizvodi se u Italiji

Piše MOZAIK SD
14. travnja 2024. - 18:44

Već dugo tinja sukob talijanske vlade i velikog automobilskog koncenra Stellantis. Naime, Talijani misle da Stellantis zapostavlja proizvodnju automobila u toj državi i favorizira pogone u drugim zemljama. Sada je sukob eskalirao. Naime, Alfa Romeo (dio Stellantisa) predstavio je novi model Milano, koji će se proizvoditi u – Poljskoj, piše HAK. 

– Automobil koji se zove Milano ne može se proizvoditi u Poljskoj. To je zabranjeno talijanskim zakonom, koji propisuje da se ne smiju davati nikakve oznake koje bi dovele potrošača u zabludu – rekao je ministar poduzetništva Adolfo Urso, jučer u Torinu na inauguraciji prve kuće Made in Italy. Direktan je to verbalni napad na Carlosa Tavaresa, direktora Stellantisa, koji je u srijedu u glavnom gradu Lombardije predstavio Alfa Romeo Milano, prvi elektrificirani automobil marke, proizveden u tvornici u Poljskoj.

– Želimo surađivati sa Stellantisom i pomoći mu da dosegne 1,4 milijuna automobila proizvedenih u našoj zemlji. Ako Stellantis vjeruje da to može učiniti… Inače je neizbježno da će biti mjesta za još jednog ili više drugih proizvođača automobila. Moramo popuniti talijansku anomaliju samo jednog proizvođača automobila prisutnog u našoj zemlji, potrebni su nam drugi, uključujući i kineske – rekao je Urso na marginama događanja u Torinu, piše Corriere Torino.

– Ako netko želi dovesti kineske konkurente u Italiju, bit će odgovoran za nepopularne odluke. Bit će žrtava – rekao je Tavares, licitirajući otkazima u talijanskim automobilskim tvornicama Stellantisa (Fiat, Lancia, Jeep, Alfa Romeo…).  Sukob se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:44