StoryEditorOCM
Izbori 2021napeto brojanje

Škoro ide u drugi krug na megdan Tomaševiću: ‘To nije ni zeleno ni lijevo, to je ekstremno lijevo i to mora biti zaustavljeno, tako mi Bog pomogao‘

16. svibnja 2021. - 23:13

Žestoka bitka u Zagrebu vodila se za drugo mjesto u utrci između šefa Domovinskog pokreta Miroslava Škore i Bandićeve nasljednice Jelene Pavičić Vukičević. 

Tek kad je bilo prebrojano 99.83 posto glasova bilo je sigurno da u drugi krug s Tomislavom Tomaševićem koji je dobio preko 45 posto glasova, ide Miroslav Škoro. Šef Domovinskog pokreta u početku je gubio od Pavičić Vukičević. Nakon 100 posto prebrojanih glasova, Škoro je osvojio 39.789 ili 12.16 posto, a Pavičić Vukičević 36.309 ili 11.10 posto. Tomašević je osvojio preko 145 tisuća glasova.

Kakva će biti kampanja u iduća dva tjedna jasno je po prvom Škorinom obraćanju: odmah je žestoko  nasrnuo na lijevo-zelenu koaliciju.

"Sada nas čeka drugi dio kampanje, mi ćemo nastaviti ovim trendom. Nisam od onih ljudi koji će doći ovdje i proglasiti pobjedu. Kad je u pitanju Zagreb, vidjet ćemo što će donijeti noć i prebrojavanje svih listića do kraja večeri. Domovinski pokret poručuje, bez obzira na to tko pobijedi - Jelena, Davor ili Miro, mi ćemo stati nasuprot ljevice koja želi osvojiti Grad Zagreb. Posebice ovakve ljevice koja je uistinu na mahove pokazivala elemente onoga na što se niti Hrvatska niti Zagreb ne smiju vratiti. To nije budućnost naše zemlje, to nije budućnost našeg Zagreba i naše djece - poručio je Škoro

Unatoč ogromnom zaostatku za Tomaševićem, kaže kako je uvjeren da će u drugom krugu pokazati da postoji dovoljno razuma i pameti da u argumentiranoj raspravi raskrinka zeleno-lijevu koaliciju.

"To nije samo zeleno i lijevo, to je ekstremno lijevo i to će biti zaustavljeno u drugom krugu, tako mi Bog pomogao. S vjerom u Boga i vašu pomoć, siguran sam da ćemo u dva tjedna slaviti gradonačelnika ili gradonačelnicu Grada Zagreba koja neće biti iz nikakve lijevo-zelene koalicije", poručio je Miroslav Škoro. 

Sandra Benčić: Neka se Škoro pripremi za četvrti poraz!

 

Saborska zastupnica Zeleno-lijeve koalicije Sandra Benčić poručila je Miroslavu Škori da će izgubiti u drugom krugu, što će mu biti četvrti poraz.

''Ovo su treći izbori koje je izgubio, a ja mu sugeriram da se počne pripremati i za četvrti poraz'', izjavila je Benčić. Zamjerila je Škori da se u kampanji služio ''nevjerojatnim prljavštinama'' te mu poručila da metodama kojima se koristio nije mjesto u demokratskom društvu i utakmici.

Tvrdi kako je Škoro koristio lažne anketare koji su ''blatili ostale kandidate" i da su se slale sumnjive poruke ''koje definitivno imaju Škorin potpis''.

''Difamiranje političkog protivnika na taj način pripada drugom političkom dobu, protiv kojeg se on navodno bori, a koristi njegove najgore metode. Oni koji ne znaju igrati demokratsku utakmicu po fair-play pravilima u nju niti ne spadaju'', rekla je Benčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:17