StoryEditorOCM
ZagoraIGRE BEZ GRANICA

Žestoki dalmatinski oporbenjak sve je šokirao ‘čuvanjem leđa‘ Plenkoviću i HDZ-ovcima, otkrivamo zašto je to napravio

Piše Mate Primorac
18. ožujka 2024. - 10:42

Vrgorski gradonačelnik Mile Herceg (NLM) na udaru je HDZ-ovih veterana koji mu zamjeraju dolazak na 34. rođendan gradske stranačke organizacije, jer ih je rušio kao zamjenik Ante Pranića, tadašnjeg prvog čovjeka Vrgorca, a nisu štedjeli ni svoje strukture koje su ga pozvale na proslavu bez ikakvih konzultacija sa članstvom.

S druge strane i lokalni SDP je sasuo "drvlje i kamenje" po bivšem koalicijskom partneru, koji ih je po njihovom priopćenju izdao i okrenuo se građenju političke karijere u drugom smjeru. Herceg nije odgovarao na te prozivke, pritajio se, svjestan da bi mu to bilo kontraproduktivno, jer je tijekom proteklih godina pridobio birače iz nekadašnjeg kruga obiju stranaka.

Gradonačelnik je kratko izjavio kako je "došao na skup pozdraviti generala u miru Damira Krstičevića" koji će vjerojatno biti na posljednjem mjestu HDZ-ove liste u 10. izbornoj jedinici, ali u toj stranci očito igraju na kartu preferencijskih glasova.

image

Vrgorski gradonačelnik Mile Herceg (NLM)

Jakov Prkić/Cropix

No, umjesto odgovora na političke prozivke, poteštat se na društvenim mrežama pohvalio novcem za projekte.

Herceg je istaknuo ugovor za projekt "Vrgorac - povijesni grad budućnost" čija je vrijednost 286.681 eura. Riječ je o dokumentaciji koja obuhvaća postavljanje optičke internetske mreže u svim mjesnim odborima, kompletnu analizu i mjerenje javne infrastrukture potrebne za omogućavanje podataka o površini i lokaciji objekata u stvarnom vremenu, stanju obveza za javne usluge, poput odvoženja otpada.

Tinov grad ima bogatu povijest, a osim digitalizacije rada gradske uprave, ustanova i tvrtki, potrebna je i digitalizacija povijesne baštine koja će proširiti turističku ponudu. No, to nije sve od realiziranih ugovora, lokalni vodovod je kao "rešeto", jer se više od 80 posto vode izgubi od crpilišta do krajnjih potrošača, dio zbog ilegalnih priključaka, a najveći dio zbog brojnih puknuća i loše opsrkbne mreže.

Zbog toga je gradska tvrtka "Komunalno" dobila ugovor vrijedan gotovo 1,7 milijuna bespovratnih eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za rekonstrukciju i zamjenu opreme u crpnim stanicama i vodospremama "Dragljane", "Zavojane" i "Veliki Prolog".

Projekt bi trebao osigurati bolju kvalitetu vode za oko 1000 stanovnika i smanjenje potrošnje električne energije za 20 posto. Međutim, Vrgorčani se pitaju kad će konačno prestati plaćati najskuplju vodu u Hrvatskoj čiji kubik iznosi oko tri eura.

Rak-rana brojnih domaćih sportaša i školske djece je Dom športova "Davor Jović junak Domovinsko rata", gradska dvorana koja nema grijanje i prokišnjava, djeca se u njoj zimi smrzavaju, a parket pod utjecajem vlage zahtjeva hitnu rekonstrukciju.

Gradska uprava tu nije ništa konkretno napravila od 2016. godine, osim rješavanja sanitarnih čvorova i svlačionica. Vrgorski gradonačelnik otkrio je kako je Ministarstvo turizma i sporta odobrilo bespovratnih 424.685 eura za rekonstrukciju krova i parketa, postavljanje nove LED rasvjete i multimedijske opreme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:47