StoryEditorOCM
ZagoraŠAKA U IMOTSKOM OKU

Prvi ‘neboder‘ u Zagori mnogima je trn u oku, nakon inspektora stižu i istražitelji: ‘Sve ću prijaviti USKOK-u‘

Piše Dalmacija SD
2. studenog 2023. - 07:40

Ne stišavaju se polemike oko novogradnje u Imotskom, nedaleko od ruba zaštićene zone Modrog jezera, o kojoj su se nimalo pozitivno izrazili čelnici županijskog resora za prostorno uređenje, kao i ravnatelj Javne ustanove "More i krš" koja upravlja tim biserom prirode.

Kako smo ranije pisali, projekt zgrade koja je još i nedovršena predstavlja najviši stambeni i poslovni objekt u tom gradu, "češljaju" građevinski inspektori. Kako doznajemo, na teren su upućeni i komunalni redari koji su, kako tvrdi gradonačelnik Ivan Budalić, utvrdili da se "radovi ne odvijaju u skladu s propisima", te je "prateći zapisnik upućen građevinskoj inspekciji na postupanje, te pročelniku prostornog uređenja i graditeljstva Županije splitsko-dalmatinske", piše Radio Imotski.

image

Početak gradnje službeno je prijavljen 16. listopada, a za niti desetak dana, zgrada je već ovoliko podignuta? To ni Kinezima ne uspijeva...

Jakov Prkić/Cropix

- Upućen je i zahtjev Ministarstvu prostornog uređenja i graditeljstva za provođenjem nadzora nad postupkom izdavanja građevinske dozvole.

Grad Imotski donosi Prostorni plan koji svi trebaju poštovati i po njemu postupiti. Smatram da se u samom postupku negdje pogriješilo, ali Grad nije taj koji je pogriješio. Moj sljedeći korak je prijava slučaja USKOK-u - navodi se u priopćenju iz Budalićeva ureda koje prenosi Radio Imotski.

image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:57