StoryEditorOCM
ZagoraKAZNENE PRIJAVE

Policajci u zasjedi u Zagori uhvatili švercera migranata iz okolice Sinja, htio ih je prevariti neuobičajenim manevrom

Piše Dalmacija SD
3. kolovoza 2023. - 14:31

Triljski granični policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom i  22-godišnjim državljaninom Sjeverne Makedonije zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u  Hrvatskoj.

Kako doznajemo u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, policajci su u srijedu u blizini Vrlike zaustavili automobil kojim je upravljao 29-godišnjak, dok se u vozilu nalazilo 15 stranih državljana za koje je utvrđeno da su nezakonito ušli u Hrvatsku. Također, u blizini, policijski službenici zatekli su 22-godišnjaka, a za kojeg se sumnja da je sve te inozemne državljane trebao preuzeti i odvesti u druge članice Europske unije.

- Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 29-godišnjak počinio dva kaznena djela, i to protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, ali i krivotvorenja isprave, jer je na vozilo stavio nepripadajuće registracijske oznake, dok je 22-godišnji strani državljanin počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj te je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena državnom odvjetniku - naglašavaju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:37