StoryEditorOCM
ZagoraZABIJELIO SE ASFALT

Snijeg uzrokovao kaos: zbog nesreće je prekinut promet od Klisa prema gradu, blokada je i put Zagore, pogledajte slike

Piše Dalmacija SD
27. studenog 2023. - 12:07

NAJNOVIJE:

Teško stanje vlada i na staroj Kliškoj cesti i državnoj prometnici od Klisa prema Muću i Drnišu.

Kamioni-tegljači, čiji vlasnici svakodnevno koriste spomenutii smjer kroz splitsko zaleđe kako bi izbjegli autocestu i plaćanje cestarina, zapeli su na uzbrdicama iznad Solina i usponima prema prijevoju Kočinje brdo.

Zbog toga se promet odvija vrlo otežano i sa stalnim zastojima, a u problemu su i svi putnici i vozači autobusa splitskog "Prometa" na redovitim linijama prema središnjem dijelu Dalmatinske zagore, kao i prema Splitu i okolici, pa će biti kašnjenja u dolascima na posao i u škole u poslijepodnevnoj smjeni.

 

NOVIJE:

Oko 10.40 sati na brzoj cesti Dugopolje - Klis - Solin, južno od tunela "Mihovilovići", dogodio se sudar dvaju automobila radi čega je prekinut promet prema Splitu.

- Policijski službenici su na izišli na mjesto prometne nesreće te je uslijedilo uklanjanje vozila te je cesta prohodna za promet uz policijsko usmjeravanje i regulaciju. Pozivamo vozače na strpljenje i dodatan oprez te pridržavanje mjera zimskih uvjeta na cestama.

Cesta Klis - Muć - Drniš, na predjelu Kočinje brdo, u ovom trenutku je zatvorena za promet zbog teretnih vozila koja se nalaze na cesti i ne mogu dalje prometovati - poručuju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Kako neslužbeno doznajemo, u nesreći južno od tunela "Mihovilovići" su sudjelovali Mercedes i Hyundai i30.

 

RANIJE:

S obzirom da tijekom prijepodneva u središnjem dijelu Dalmatinske zagore pada snijeg, posebno na području Dugopolja i Sinja, iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske obavještavaju vozače da su na državnim cestama Split - Sinj - Knin i Klis - Muć - Drniš nastupili zimski su uvjeti.

Na kolniku brze ceste Klis - Solin, u smjeru Solina i Splita dogodila se i prometna nesreća u kojoj su sudjelovala najmanje dva automobila.

- Upravljanje vozilima u ovakvim uvjetima je otežano, stoga pozivamo vozače na dodatan oprez, upućujemo ih da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti, te da koriste zimsku opremu. Policijski službenici su na terenu i obavljanju nadzor prometa.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje kako je zimska oprema obavezna u trenutku kada na prometnicama nastupe zimski uvjeti, točnije kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica.

Za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjuje se promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom. Vozač motornog vozila dužan je, prije uključivanja u promet, očistiti zaleđena vjetrobranska stakla i snijeg, led ili vodu na vozilu.

Budući da su kolnici u ostalim dijelovima Splitsko-dalmatinske županije mokri, savjetujemo sve vozače da poštuju ograničenja brzine te da vožnju prilagode stanju na cesti i uvjetima vidljivosti - naglašavaju iz policije.

image
Božidar Vukičević/Cropix
image

Snježni uvjeti na brzoj cesti Solin - Klis - Dugopolje

Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 11:10