StoryEditorOCM
S mora i krajasnalaze se na sve načine

Dalmatinski ugostitelji očajni, pred novu sezonu kulminirao stari problem, neki razmišljaju o zatvaranju objekata. Vlasnik poznatog splitskog restorana: I ja razmišljam otići vani

28. veljače 2022. - 15:52

Perač posuđa iz Indije ili Nepala, sjekač povrća iz Bangladeša, ako ima sreće kuhar iz Makedonije, može i iz Brazila, iz Meksika, ma odakle god da stignu ako imaju znanja i volje za rad, ovo su ljeto na našoj obali i više nego dobro došli. Predsezona je pred vratima, a radne snage nema, nedostaju kuhari, konobari, perači, sjekači, pospremači... Ali zato ima dalekih tržišta rada, pa će nam ove godine na pečalbu stići radnici iz Bangladeša, Nepala, Indije, Filipina.. Ugostitelji vape, traže, snalaze se na sve strane, ali kako čujemo mnogi ove sezone razmišljaju čak svoje objekte ne otvarati. Eto dokle je došlo.

Podosta ih je, priznaju nam, zbog nemogućnosti popunjavanja smjena odlučilo izbaciti ručak iz ponude, i ograničiti se za doručak i večeru. Ili čak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2024 19:21