StoryEditorOCM
Otocitužna godišnjica

Stipe Božić: Nikada neću zaboraviti što sam vidio na današnji dan prije 15 godina! Zašto su poginuli - ne znam. Ali ne mogu više ni slušati razne teorije urote. Pustimo 12 heroja da počivaju u miru

Piše Ivica Marković
30. kolovoza 2022. - 07:13
15 godina kasnije, obitelji i dalje neutješno čekaju odgovore o uzrocima najveće tragedije u povijesti hrvatskog vatrogastva - iako im njihove najmlije ništa ne može vratitiCropix/

Njihova imena zauvijek će ostati upisana u povijest hrvatskoga vatrogastva. Njih 12 je toga 30. kolovoza 2007. godine izgubilo život na Velikom Kornatu, u najvećoj vatrogasnoj tragediji u povijesti hrvatske države. Išli su gasiti požar za koji se mnogi i dandanas, 15 godina poslije, pitaju “što su išli gasiti?”.

Nažalost, u trenu je na Kornatu ugašeno šest ljudskih života, šestorica su preminula u bolnicama, u koje su bili transportirani, dok je jedini preživio Frane Lučić.

Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev – Mikulin ostat će u sjećanju svih nas.

Jedan od onih koji je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 15:49