StoryEditorOCM
OtociPIVCI ZNAJU KAKO

Simbol jedne od najbogatijih dalmatinskih obitelji je biznis s mesom, ali sada su napravili potpuni zaokret, evo i zašto

Piše Gordan Zubčić
14. rujna 2023. - 14:59

I nakon nedavne iznenadne smrti Ivice Pivca, čelnog čovjeka poslovne "Grupe Pivac" i jednog od najmoćnijih poduuzetnika u Hrvatskoj, obiteljska kompanija sa sjedištem u Vrgorcu grabi krupnim koracima naprijed.

U sjeni stjecanja sve većeg udjela i u koprivničkoj "Podravki", Pivci nastavljaju ulaganje u nekretnine, posebice one koje ima službeni status stambeno-poslovnih s naglaskom na - stambeni dio. Najnoviji projekt priprema se u Hvaru, uz sjeverni cestovni ulaz u grad, gdje je u tijeku ishođenje potrebnih dozvola za izgradnju objekta na zemljištu ukupne površine od gotovo 2600 četvornih metara.

Zgrada čiji je službeni investitor tvrtka "Mesna industrija Braća Pivac" će imati stambeno-poslovni karakter, nalazit će se na predjelu Bukainka, a s Ulicom antifašizna, u čijoj se blizini, kao kuriozitet, nalazi Ulica Domovinskog rata, povezana je drugom parcelom, također u vlasništvu spomenutog vrgorskog poduzeća. Prvi susjedi su im vatrogasci čiji se dom nalazi doslovno preko buduće prometnice u koju će također ulagati vrgorska kompanija.

Premda je obitelj Pivac poznata i po tome što na dalmatinskim otocima, pa tako i na Hvaru, već godinama drži cijeli niz svojih prodavaonica, novi pothvat u stanogradnji je potpuno razumljiv. Teren na sjeveoistočnom dijelu grada kupili su prije tri godine od dotadašnjih privatnih vlasnica, mještanki koje su ga stekle nasljedstvom.

Budući da cijene građevinskih, a pogotovo stambenih kvadrata u Hvaru, poput cijele jadranske obale, lete u nebo i približavaju se brojkama od 4000 tisuće eura pa i više, ulaganje je bilo logično. Nije to prvi iskorak obitelji Pivac u stanogradnju, budući da su još prije 15-ak godina, zajedno s partnerskom obitelji Dolić, od koje su otkupile i klišku tvornicu mesnih prerađevina "Dalmesso", na zapadnom dijelu Solina izgradili dva velika stambena bloka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 09:54