StoryEditorOCM
ObalaDRAMA NA MAGISTRALI

Vozač u Dućama usmrtio oca bivših nogometaša Hajduka i Splita, pa pobjegao put Omiša, evo tko ga je i kako uhitio

Piše Dalmacija SD
4. listopada 2023. - 11:48

Policijska uprava splitsko-dalmatinska izvijestila je da je policajac koji u tom trenutku nije bio u službi, u Omišu uhitio vozača automobila koji je u ponedjeljak navečer u Dućama oborio biciklista koji je izgubio život na licu mjesta.

Premda iz policije nisu naveli identitet stradaloga građanina, riječ je o Ognjenu Ogiju Vitaiću (69) iz Orija kod Dugog Rata, bivšem igraču nekoliko dalmatinskih nogometnih klubova te dugogodišnjem sucu i delegatu na zelenim travnjacima, čiji su sinovi blizanci Ante i Frane, nakon početka karijere u Hajduku, igrali u nizu domaćih prvoligaških klubova poput RNK Split, Šibenik, Osijek...

image

Ognjen Vitaić

Privatni album

Kako doznajemo u Policijskoj upravi, 49-godišnjak je nakon tragičnog obaranja biciklista nastavio vožnju u smjeru Omiša, bez da se zaustavio.

- U trenutku nesreće u blizini se, na motociklu, nalazio policijski službenik izvan službe koji je uočivši da se vozilo nije zaustavilo krenuo za automobilom. Vozač koji je uzrokovao nesreću je pri tom oštetio automobil i zbog toga se zaustavio u Omišu, a tada mu je prišao policajac i uhitio ga.

Utvrđeno je da je 49-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola. Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće na cesti i nepružanja pomoći te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku - istaknuli su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 05:16