StoryEditorOCM
ObalaOBITELJSKI SUKOB

Tužiteljstvo otkrilo detalje krvavog napada bivšeg dalmatinskog političara: nožem izbo brata u prsa, trbuh i leđa!?

Piše Mišel Kalajžić
15. studenog 2023. - 11:25
Ivica Vlakić bio je zamjenik Božidaru Kalmeti kada je taj HDZ-ovac bio zadarski gradonačelnikJure Mišković/Cropix

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja državljanina Hrvatske (1977.), donijelo rješenje o provođenju istrage protiv te osobe.

Premda tužiteljstvo nije navelo identitet osumnjičenika, neslužbeno se doznaje da je riječ o Ivici Vlakiću, bivšem zadarskom dogradonačelniku i članu stranaka HSP Ante Starčević i MODES, koji je bio zamjenik HDZ-ovu gradonačelniku Božidaru Kalmeti. Istraga se provodi zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva, a Vlakić je nasrnuo na brata.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 46-godišnjak 11. studenoga, oko 19 sati, u svojoj obiteljskoj kući u Zadru, tijekom verbalne prepirke i naguravanja sa oštećenikom te u namjeri da ga usmrti, nožem ga više puta uboo u predio prsnog koša, trbušne šupljine i leđa uslijed čega je oštećenik zadobio više ubodnih rana.

Zahvaljujući brzoj medicinskoj intervenciji pruženoj oštećeniku i operativnom zahvatu spriječen je smrtni ishod. 

Državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Zadru određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela što je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor u trajanju od 30 dana - navode iz Županijskog državnog odvjetništva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 23:07