StoryEditorOCM
ObalaCRNI BADNJAK

Policija otkrila detalje o sinoćnoj nesreći pred vratima Splita, umirovljenik se autom zabio u zid, evo i zbog čega

Piše Božidar Lončar
25. prosinca 2023. - 09:35

Kakav Badnjak na dalmatinskim cestama. Najprije su se nakon 14 sati, u razmaku od samo 10 minuta, dogodile dvije nesreće: na autocesti A1, istočno od čvora Dugopolje, gdje je poginuo dječak, a s Jadranske magistrale izletio je motociklist i preminuo na licu mjesta.

Samo nekoliko sati kasnije, ponovno na Magistrali duž Makarske rivijere, ali kod Brista, 21-godišnji vozač je izgubio nadzor nad automobilom zbog neprilagođene brzine i prevezen je u splitsku bolnicu:

- Vozač je osobnim vozilom izletio izvan kolnika na kameno-zemljani teren gdje se vozilo prevrnulo na krov i udarilo u zaštitnu metalnu ogradu.

Osoba stara 21 godinu prevezena je na pružanje liječničke pomoći u splitsku bolnicu i konstatirane su mu lakše tjelesne ozljede, nakon čega je otpušten na kućnu njegu - naglasili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Ni Badnja večer nije nista bolje završila. Na solinskom predcjelu Sveti Kajo, nešto poslije 20.30 sati, 67-godišnjak je izgubio nadzor nad automobilom kojim je upravljao.

- Na kolniku Ulice Barišići (prometnica koja od Ulice don Frane Bulića, odnosno starog dijela Magistrale vodi prema tupinolomu, op.a.) dogodila se nesreća u kojoj je 67-godišnjak izgubio nadzor nad vozilom i udario u betonski zid, a potom u metalnu ogradu.

Utvrđeno je da je vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1.57 promila u krvi. Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama biti će  prekršajno sankcioniran.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, odnosno nitko nije zatražio liječničku pomoć - informirali su nas iz splitske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:18