StoryEditorOCM
Obalasukob političara

Obračun u zgradi općine, načelnik tvrdi: ‘Laže da sam nasrnuo na njega! On je uzurpator, a još je i isfrustriran...‘

7. veljače 2024. - 20:54

Nakon incidenta koji se danas zbio u zgradi Općine Baška Voda, a u kojem su sudjelovali baškovoški i županijski vijećnik Matejas Jozipović i načelnik Josko Roščić i o kojem imamo Jozipovićevu stranu priče, sada smo dobili i Roščićevu.

Kako kazuje baškovoški načelnik, sve što je Jozipović izjavio je laž jer ga, kako tvrdi, nije taknuo.

- Sav ovaj inscenirani igrokaz je još jedna u nizu laži Matejasa Jozipovića, uzurpatora općinske imovine. Laže kao što to radi i sa nelegalnim bućalištem u Bastu u kojem je objekt izgradio bez građevinske dozvole, a koji koristi bez uporabne dozvole.

Tako se u nelegalno sagrađenoj dvorani, odvijaju sva natjecanja, a uzurpirao je i javni put koji je pretvorio u parkiralište. U dvorani koja glasi na Milivoja Jozipovića, nikada nije bilo predviđeno bućalište, već parking za 18 vozila, a istu je stvar napravio i u Bastu sa dvjema kućama ispred kojih je popločao javni put koji svojata - kazuje Roščić, dodavši da je sve ovo utvrdio i sudski vještak.

Tučnjava u Baškoj Vodi: "Načelnik Roščić me bacio na zid i zavrnuo mi ruku, vičući: ‘Izlazi vani, pi*** ti materina"

Svjedočili djelatnici Općine

O incidentu Roščić kazuje da je izmišljen i da uopće nije bilo fizičkog kontakta između njega i Jozipovića čemu su, kako tvrdi, svjedočili djelatnici Općine.

- U 14 sati i 17 minuta su me nazvali djelatnici Općine i kazali da je stigao Jozipović koji je nepropisno parkirao svoje vozilo i to baš na moje parking mjesto čime me, po tko zna koji put, provocira.

Išao je od ureda do ureda i tako uznemiravao djelatnike da bi na koncu došao do ureda redara kojem je dao očevu dokumentaciju za što nema punomoć.

image

Županijski i općinski vijećnik Matejas Jozipović

Božidar Vukičević/Cropix

Redaru sam kazao da pozove Matejasovog oca Milivoja jer svi objekti u Bastu glase na njegovo ime - kazuje Roščić, kojeg smo upitali što je utvrđeno policijskim alkotestom.

- Alkotester je pokazao nulu i bio sam posve pribran, mada sam povisio ton glasa u razgovoru s redarom, ali takav je moj ton.

Redaru sam rekao da Jozipoviću prenese neka izađe vani iz male prostorije u kojoj smo jedan od drugog bili udaljeni svega 10 centimetara, ali fizičkog kontakta nije bilo niti sam ga prstom taknuo - kazuje Roščić, dodavši da ga Jozipović zadnja dva do tri mjeseca konstantno uznemirava objavama u medijima u kojima iznosi neistine čime ga pokušava isprovocirati.

‘Frustriran jer gubi izbore‘

- Lani smo Jozipovića prijavili policiji jer je uznemiravao i provocirao djelatnike Općine. Sada opet provocira i svoj automobil parkira ili na moje ili mjesto predviđeno za autobuse.

image

Jozipović je parkirao na Roščićevo mjesto

Privatni album

Jozipović je frustriran jer redovito gubi izbore u Baškoj Vodi i onda se na meni i svima iskaljuje na vrlo ružan način - istaknuo je Roščić, uz napomenu da je dragovoljac Domovinskog rata i 50-postotni ratni vojni invalid kojem je oštećen sluh.

- Dok sam s prijateljima ratnicima bio na terenu, Jozipović koji je tada bio punoljetan, igrao je nogomet u Sisku i na prvi ispaljeni metak se uplašio i pobjegao u Njemačku pa i dalje u Portugal i sada nam svima "prosipa" pamet i lažima pokušava skrenuti pažnju na sebe - kazao je Roščić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 13:25