StoryEditorOCM
ObalaUHIĆEN NA ULICI

Nasilni dalmatinski taksist izreketario mladog turista: zatočio ga u vozilu i umjesto 15 eura naplatio mu vožnju - 150

Piše Zadarski.hr
1. rujna 2023. - 15:47

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode i Iznude na štetu stranog državljanina.

Sumnja se da je na Liburnskoj obali u Zadru, po unaprijed smišljenom planu da se nepripadno okoristi, ponudio prijevoz taksijem državljaninu Sjedinjenih Američkih Država, koji je pristao na vožnju od gradskog mosta do predjela Voštarnica, za dogovoreni iznos od 15 eura.

Nakon toga, osumnjičeni taksist je automobilom vozio 25-godišnjeg Amerikanca okolnim ulicama do parkirališta na Ulici Ante Starčevića, umjesto na dogovoreno odredište u Ulicu Postrojbi specijalne policije, gdje od njega za vožnju zatražio znatno veći novčani iznos.

Budući da turist nije pristao na naglo poskupljenje usluge već je htio platiti dogovorenu cijenu, osumnjičeni mu je odbio predati stvari iz vozila, a zatim ga je uz uporabu sile ugurao u svoj taksi, prijeteći  mu i tražeći od njega iznos od 150 eura za vožnju,  na što je mladić od straha na kraju pristao.

- Budući da strani državljanin kod sebe nije imao novac, osumnjičeni ga je odvezao do obližnjeg bankomata da podigne novac, a tek kada mu je predao svotu, pustio ga je i vratio mu osobne stvari iz vozila.

Oštećeni je događaj prijavio policiji, koja je odmah nakon saznanja počela s provođenjem kriminalističkog istraživanja, u sklopu kojeg je osumnjičeni uhićen te je uz uporabu sredstava prisile priveden u službene policijske prostorije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode i Iznude, osumnjičeni 43-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Na kraju, o svim saznanjima u vezi obavljanja djelatnosti usluge prijevoza, policija će obavijestiti nadležne službe - naglašavaju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 00:08