StoryEditorOCM
Obalamajstorski povratak

Nakon neplanirano duge stanke i izbivanja s travnjaka, bivši hajdukovac vratio se na teren u velikom stilu

Piše Davor Trutin/SN
29. studenog 2023. - 12:42

Kako je teško odigrati "unaprijed dobivene" utakmice ponovno su na svojoj koži osjetili nogometaši Šibenika. Obzirom da su lideri iz Jurjevca dva dana prije odlepršali na +8 bodova, pred Narančastima je uistinu bila teška zadaća.

Ponajprije ona vezana za psihološku pripremu utakmice. Genijalci koji su Šibenčane pretplatili na utakmice ponedjeljkom, u večernjem terminu, po vjetru, ledu, a svi koji su jednom bar pohodili Šubićevac u zimskim mjesecima znaju kako to izgleda, očito ne mare za to.

Utakmica s Orijentom je nosila puno zamki, bez obzira što su dečki s Krimeje tek 10. na ljestvici, s najlošijom obranom lige, a Šibenik s najjačim napadom, sve gore spomenuto ovoj utakmici donijelo je prefiks - potencijalno nezgodna.

Gledajući svih 90 minuta upravo se takva utakmica i igrala na vjetrovitom Šubićevcu. Šibenik je dominirao u prvih 45 minuta, stvarao šanse, sam Majić je četiri puta prijetio vrataru Riječana.

Ali, lopta nije htjela u gol (jednom se ispriječila i vratnica). Orijent je bio bezopasan po gol Đakovića. I onda je Carević donio hrabru odluku, izvadio je stopera Perića, a u igru ubacio Ivana Delića.

Odigrao je Makaranin dobitnu kartu, povratnik u šibenski dres je samo 90 sekundi po ulasku pogodio mrežu Mohorovića, uz pomoć braniča gostiju Putnika od kojeg se lopta odbila u mrežu.

Bio je to gol odluke, Šibenik je uz ponešto mučenja i neizvjesnosti sačuvao taj kapital i vratio zaostatak za vodećim Zrinskim na minus 5.

Ali, priča dana je Ivan Delić, koji je zadnju utakmicu odigrao u dresu Cosenze u Serije B 13. svibnja, a malon nakon toga dijagnosticirana mu je teška bolest. Šok, teško razdoblje, oporavak o kojem Dugoraćanin ne voli puno pričati što je razumljivo. Najvažnije je da je zabio gol, k tomu pobjednički. Zanimljivo, Delić je poentirao i u oproštajnom susretu za Šibenik, u porazu 1:2 od Rijeke u siječnju u 1.HNL.

- Sretan sam naravno, ovo je velika stvar za mene, ali i za momčad. Autogol? Ma, i da je upisan kao autogol ne bi me bila briga, mogao je zabiti bilo tko, samo da smo dobili. Ja sam svoj dio obavio, onaj najveći, lopta bi vjerojatno išla u gol. Pobjeda je najvažnija u ovom trenutku - kazao nam je dan nakon teškog trijumfa Ivan.

Trener Carević je promjenom sustava tražio "target mena" i dobio ga je u Deliću. Koliko znači Šibeniku brzo je pokazao. Šibenski centarfor pokazao je da može kvalitetno odigrati barem jedno poluvrijeme, a samopouzdanja mu nikada nije manjkalo. Pa, ni u najtežim trenutcima.

- Nisam puno razmišljao o tome kada ću se vratiti na travnjake, najvažnije je bilo pozitivno razmišljati, i znao sam da ću se vratiti. Eto, ispalo je možda i brže od nekih predviđanja, i neka je. Ja sam spreman na sve načine, stavio sam se na raspolaganje treneru, momčadi, i idemo odigrati još ovih 90 minuta u Vinkovcima.

Šibenik napada Prvu ligu, iako Zrinski bježi, i uporno pobjeđuje?

- Ma, ne treba se odveć zamarati time, prvenstvo je zaista dugo, i bit će još puno prilika za prvo mjesto. Nama je najvažnije da se na zimu dobro spremimo, kompletiramo, i onda na proljeće krenemo po prvo mjesto. I, jasno da ćemo u Vinkovcima ići po pobjedu makar u ovoj ligi to nije nigdje lako postići.

Delić je odigrao 13 utakmica u teškoj Serie B u Cosenzi, kojoj je pomogao ostati u ligi.

- Bila je to za mene dobra odluka, jako teška liga, brza, fizički zahtijevna. Nisam zabio gol, ustvari jedan jesam protiv Palerma ali je poništen zbog zaleđa.

Imao sam 3 asistencije. Kada sam došao bili smo 16., a na kraju smo zauzeli 10.mjesto i ostali u ligi. Trebao sam ostati tamo, ali eto ništa se ne može planirati u životu. Ali, nemam ništa protiv da je ispalo ovako što se povratka u Šibenik tiče. Imam ugovor još 2 godine, i trenutno razmišljam samo kako se dobro pripremiti na zimu, i pomoći Šibeniku da se vrati u prvu ligu - kazao nam je Delić.

S njim i Đirom na proljeće, ovaj Šibenik zaista ima potencijal da opasno napadne prvo mjesto.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:19