StoryEditorOCM
ObalaVRIME JE

Makarski HDZ proziva: Grbine, zašto još niste osudili napad SDP-ova gradonačelnika Paunovića na novinarku ‘Slobodne‘?

Piše Dalmacija SD
25. siječnja 2024. - 19:55

Tjedan dana nakon što je Zoran Paunović (SDP), makarski gradonačelnik, verbalno napao novinarku Slobodne Dalmacije Dijanu Turić, u lokalnom HDZ-u ističu kako "još uvijek čekaju osudu iz središnjice SDP-a".

U priopćenju poslanom u ime HDZ-ove Gradske organizacije Makarska, a poslanom s privatne adrese elektroničke pošte Jure Brkana (HDZ), bivšega gradonačelnika i aktualnog saborskog zastupnika, naglašava se kako je "Paunović na najvulgarniji seksistički način telefonskim putem uvrijedio novinarku, o svemu je obaviještena policija, dok je sam Paunović neuspješno pokušao opravdati svoj postupak Facebook objavom".

image

Predsjednik makarskog HDZ-a i saborski zastupnik Jure Brkan

Ivo Ravlić/Cropix

image

Makarski gradonačelnik Zoran Paunović

Ivo Ravlić/Cropix

- Njegov partijski šef Peđa Grbin, čitav prošli tjedan naricao je zbog izmjena i dopuna kaznenog zakona jer će se, po njemu, ograničiti sloboda govora, ne osuđujući verbalno nasilje svoga bliskog suradnika. Također, ni jednom riječju nije se osvrnuo na lošu praksu SDP-ovih gradonačelnika, koji s vojskom odvjetnika plaćenih proračunskim novcem podižu tzv. SLAPP tužbe protiv novinara. 

Što su SLAPP tužbe, najbolje ćemo objasniti kroz nekoliko citata: "SLAPP tužbe su iznimno opasan društveni fenomen. Glavni cilj osoba koje pokreću takve sporove jest zastrašivanje te demonstracija financijske moći.", "U Hrvatskoj možemo govoriti o kulturi tužakanja novinara i medija te sustavnoj agresiji kako bi se novinare zastrašilo i kako bi oni sami pribjegli autocenzuri, a u čemu sudjeluju svi – od lokalnih šerifa, neovisno koje su političke opcije, političara, sudaca i sutkinja." 

Citirane retke izjavio je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko u svom intervjuu. Izgleda da je Zovko zaboravio svoje izjave ili se one ne odnose na novinare u Makarskoj ili SLAPP tužbe SDP-ovih čelnika. 

Ako je gospodin Zovko zaboravio gdje je Makarska, podsjećamo ga da je tu već bio u društvu gradonačelnika Paunovića! Budući da je Zovku očito maca papila jezik kad je Paunović u pitanju, pokušajmo samo zamisliti zgražanje, prosvjede, osude i histeriju od strane onih koji sada šute da je ovako nešto napravio netko tko se ne zove Zoran Paunović - zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:34