StoryEditorOCM
ObalaKOLIKO KOŠTA?

Kontroverzni investitori splitskog ‘Small Malla‘ šokirali Dalmatince: ‘Izvarali su me za novac, tvrde jedno, a onda...‘

Piše Gabrijela Bijelić, Dalmacija SD
20. ožujka 2024. - 07:07

Na obavijesnoj ploči piše da prva tri sata parkiranja koštaju jedan euro, a onda svaki daljnji sat po euro.

Međutim, preko mobitela mi je stigla poruka da prvi parking, onaj koji bi trebao potrajati tri sata, istječe već nakon jednog sata koji me sam košta jedan euro. Dakle, prva tri sata za tri eura pa svaki sat po euro, ili još jednostavnije - svakog sata euro jedan – požalio nam se korisnik parkirališta pred Općom bolnicom Dubrovnik koji je koncesionara tog prostora, zagrebačku tvrtku "Best in Parking", prozvao za pogrešno istaknuti cjenik i prevaru građana koji parking plaćaju mobitelom.

image

Plaćen ‘noćni‘ račun po regularnoj cijeni

Privatni Arhiv/

Kao dokaz svojim tvrdnjama, naš čitatelj je priložio i snimku mobitelskog ekrana s plaćenim računima u dva termina, večernjem i poslijepodnevnom:

- Večer prije mi je u 21.25 dao tri sata parkiranja, sve do 0.25 sati za euro, a kad sam sljedeći dan došao u 13.52, počeo mi je naplaćivati svaku uru, suprotno od onog što piše na ploči – negoduje vozač koji se osjeća prevarenim i poziva koncesionara da mu vrati preplaćeni novac.

Iz "Best in Parkinga" na naše su pitanje o slučaju preplaćene satnice odgovorili kako se "opcija kupnje parkirališne karte po cijeni od jednog eura za tri sata korištenja prostora za vozila može ostvariti samo jednom unutar 24 sata, sukladno ugovoru s Općom bolnicom Dubrovnik".

- Budući da je stranka koju spominjete koristila uslugu parkiranja prije isteka 24 sata od zadnje kupnje parkirne karte, sljedeća naplata provodila se redovito po svakom satu parkiranja, odnosno jednog eura za sat – tvrdi Želimir Matešković, operativni menadžer tvrtke "Best in Parking".

Međutim, građani, odnosno korisnici vrlo frekventnog parkirališta takvu uputu nigdje ne mogu vidjeti, osim ako od koncesionara ne zatraže preslik ugovora - na obavijesnim pločama postavljenima oko bolnice o tome nema ni riječi.

image

Plaćen ‘noćni‘ račun po regularnoj cijeni

Privatni Arhiv/

Podsjetimo, Opća bolnica Dubrovnik lani je potpisala ugovor o zakupu parkirališnog prostora s kompanijom "Best in Parking – Kom" iz Zagreba, a naplata je počela 4. rujna. Iz zdravstvene institucije tada su izvijestili i o cjeniku smještaja vozila, uz napomenu da se njihovo zadržavanje u trajanju do do tri sata ne smije naplatiti više od jednog eura po vozilu, a za svaki daljnji sat cijena iznosi euro po satu.

Podsjetimo, spomenuta tvrtka razvila je parkirališni biznis širom Hrvatske, a u Splitu trenutno gradi veliki objekt na dugogodišnjem parkiralištu uz usjek željezničke pruge u središtu grada, koji je široj javnosti poznat pod imenom "Small Mall". Cijeli projekt, znatno prije nego što ga je preuzela tvrtka čiji su direktori braća Ibrica i Alen Zulfikarpašić, te Austrijanac Johann Breiteneder, pratile su brojne kontroverze, a ništa manje nisu ni danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:42