StoryEditorOCM
Obalabit će reakcija

Iako je sezona bila uspješna, Dubrovčani pogođeni krizom i dalje će morati pomagati ugostitelje koji ih ne puštaju na štekate?!

Piše Maja Rilović Koprivec
28. rujna 2021. - 08:24
Vlasnici kafića, restorana i pizzerija ostvaruju dobru zaradu (i) na javnim površinama, a manjak novca koji se na ime te stavke slijeva u gradsku 'blagajnu' trebaju nadoknađivati građaniTonci Plazibat/Cropix

Dubrovački ugostitelji koji koriste javne površine mogli bi ove zime ponovno biti oslobođeni plaćanja polovice zakupnine za svoje stolove i stolce iako je aktualna turistička sezona znatno bolja nego lanjska.

O tome bi danas trebali raspravljati gradski vijećnici na čijem su dnevnom redu mjere pomoći gospodarstvenicima, odnosno "popust" na ugovorne iznose zakupnine za korištenje javnih površina koja bi u razdoblju od od 1. studenoga do 1. ožujka morala ostati umanjena za 50 posto. Izvjesno je kako će visina umanjenja toga prihoda dubrovačke "blagajne" izazvati raspravu, napose nakon što su neki od ugostitelja ovoga ljeta uveli "minimum spent", odnosno troškovni cenzus za sjedenje za stolovima koji su na javnim površinama, što su Dubrovčani s ogorčenjem komentirali...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:37