stdClass Object ( [id] => 1228887 [title] => Dr. Damir Mendeš: Gradonačelnik Paunović ne govori istinu, s ministrom Berošem sam se na temu makarskog Doma zdravlja sastao pet, a Brkan 55 puta [alias] => dr-damir-mendes-gradonacelnik-paunovic-ne-govori-istinu-s-ministrom-berosem-sam-se-na-temu-makarskog-doma-zdravlja-sastao-pet-a-brkan-55-puta [catid] => 252 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Grad Makarska se nakon jadikovki gradonačelnika Zorana Paunovića i stalnog upiranja prstom u župana Blaženka Bobana, izgleda, probudio u pitanju bolesnog zdravstva u makarskom Domu zdravlja i napravio konkretan korak.

Tako je gradonačelnik Paunović s Petrom Radić, podgorskom načelnicom i Matkom Burićem, gračkim načelnikom, ‘’potegnuo’’ do Zagreba i sastao se s Vilijem Berošem, ministrom zdravstva. Međutim, sada su Paunović i ekipa zahtijevali da Makarska ima opću bolnicu, a ne kao njegov prethodnik Jure Brkan, osamostaljenje Doma zdravlja od županijskog, a koje je već trebalo biti dovršeno da nije došlo do smjene vlasti.

---

image

Sa sastanka u Zagrebu kod ministra Beroša
 

GRAD MAKARSKA
---

Iznad politike

Kako je izvijestio Paunović, koji se o svim važnim i nevažnim događanjima oglašava na Facebooku, nakon sustavnog ignoriranja Splitsko-dalmatinske županije, osnivača Doma zdravlja, i oglušivanja na uzastopne apele, dopise i zaključke prethodnih sastanaka predstavnika Makarske rivijere, izravno su se sastali s resornim ministrom.

- Cilj sastanka je prethodno usuglašen na redovitim koordinacijskim sastancima čelnika Makarske rivijere i kristalno je jasan - želimo uspostaviti kvalitetu zdravstvene skrbi na razini opće bolnice. Ovdje političke boje nisu bitne! Ova inicijativa je iznad svih partikularnih lokalnih politika i u tome smo svi suglasni.

U ministru smo dobili konstruktivnog sugovornika, koji se, koliko god to nevjerojatno zvučalo, tek nedavno, nakon naših apela, upoznao s ovim dugogodišnjim problemom. Župan, iako odavno upoznat sa svime, već godinama ignorira svoje dužnosti koje ima kao osnivač Doma zdravlja - istaknuo je Paunović, napomenuvši da su ovim sastankom započeli neposredan dijalog s ministrom pa se nadaju uspješnoj suradnji te nastavljaju raditi na što bržem pokretanju postupka promjene upravljačke strukture i podizanju kvalitete zdravstvene skrbi na razinu opće bolnice.

Međutim, da Paunovićev izvještaj čita građanin koji nije pratio slučaj makarskog zdravstva koje je sada svedeno na razinu seoske zdravstvene stanice, pomislio bi da se za makarsko zdravstvo nitko nikada nije zalagao kao on i da nitko od njegovih prethodnika nikada nije pokušao riješiti dugogodišnji problem, već se, eto, on sam odvažio jer zdravstvo u Makarskoj nije uopće postojalo prije njega.

Sada opet ne bismo iznova pisali šalabahtere Paunoviću i podsjećali ga da je bivša HDZ-ova vlast osnovala Odbor za zdravstvo samo u cilju osamostaljenja Doma zdravlja od Županijskog te da su predstavnici Odbora sudjelovali na nizu sastanaka i s bivšim ministrom Milanom Kujundžićem i premijerom Andrejem Plenkovićem i županom Bobanom.

A Paunovićeva tvrdnja da je ministar Beroš tek sada baš od njega saznao za probleme u makarskom zdravstvu baš i ne ‘’drži vodu” jer je Jure Brkan, bivši makarski gradonačelnik, aktualni gradski vijećnik HDZ-a i saborski zastupnik, u Sabor dospio baš u fotelju ministra Vilija Beroša. Zbog Paunovićeve izjave po kojoj je Beroš, eto, tek sada upoznat s problemima lokalnog zdravstva, odmah se oglasio HDZ Makarska, na čijem je čelu Jure Brkan. Kako kažu - ‘’Ako laže koza, ne laže rog’’.

Počeli s Kujundžićem

- Gradonačelnik Paunović je izjavio da je ministar Beroš, koliko god to nevjerojatno zvučalo, tek nakon njegovih apela upoznat s dugogodišnjim problemom Doma zdravlja u Makarskoj. I moramo priznati, stvarno zvuči nevjerojatno s obzirom da je HDZ Makarska na čelu s Jurom Brkanom održao više uspješnih sastanaka na tu temu s premijerom Plenkovićem i ministrom Berošem, te da je dogovoreno da samostalni Dom zdravlja Makarske i Makarskog primorja počne s radom 1. siječnja 2022. godine.

Gradonačelnik Paunović vjerojatno ne zna, jer puno toga on ne zna, da su prvi sastanci na temu Doma zdravlja održani još s tadašnjim ministrom Kujundžićem, a da je Makarska svoj Dom zdravlja izgubila u fuziranju koje je provela SDP-ova Vlada. Na žalost građana grada Makarske i Makarskog primorja, gradonačelnik Paunović ovu situaciju koristi za samopromociju umjesto da se pomiri s činjenicom da je HDZ Makarska doveo Dom zdravlja na korak do osamostaljenja i da se uhvati posla - poručili su iz HDZ-a.

Da je Paunović barem pretražio službenu web stranicu Grada Makarske, mogao je naći puno tekstova vezanih za temu zdravstva, a među njima i onaj od 19. ožujka prošle godine, kada je naglašeno da je postignut dogovor o izdvajanju makarskog Doma zdravlja iz Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

’’Na današnjem sastanku u Ministarstvu zdravstva, na temu osnivanja samostalnog Doma zdravlja Makarske i Makarskog primorja, postignut je dogovor o prenošenju osnivačkih prava sa Županije splitsko-dalmatinske na Grad Makarsku i općine Makarskog primorja, a samostalni Dom zdravlja Makarske i Makarskog primorja trebao bi početi s radom 1. siječnja 2022.

- Sad kad smo dobili zeleno svjetlo, konačno su se stekli uvjeti da pozovem sve načelnike općina Makarskog primorja za isti stol na temu sufinanciranja, jer razgovarati o bilo čemu prije nego što smo dobili službenu potporu bilo bi neozbiljno. Sastanak ćemo održati što prije, a ja sam uvjeren u podršku svih susjednih općina jer svi mi imamo isti cilj: unaprjeđenje zdravstvene skrbi građana Makarskog primorja. Još jednom zahvaljujem svima koji su pomogli da u što kraćem roku napravimo potrebne analize i donesemo odluke koje su od iznimne važnosti za sve stanovnike Makarskog primorja - kazao je Brkan”.

---

image

Jure Brkan

Ivo Ravlić/Cropix
---

Potom smo kontaktirali Brkana, koji tvrdi da ovakvim izjavama Paunović omaložava građane Makarske i cijele Rivijere.

- Ako je bio na sastanku s ministrom Berošem, neka konkretno kaže što nam je donio, napravio, odnosno što je postigao sastankom. Izjavom da Beroš prvi put čuje za probleme makarskog zdravstva, Paunović omalovažava sve građane. Osim toga, opću bolnicu Makarska ne može dobiti jer Ministarstvo zdravstva planira ‘’ugasiti’’ pet općih bolnica zbog prevelikih financijskih gubitaka. Tako da je jedino rješenje izdvajanje makarskog Doma zdravlja iz Županijskog. Ma, zapravo, Paunovića nije briga za naše zdravstvo pa iznosi neistine i jedino mu je bilo važno otputovati do Zagreba i rješavati svoje privatne poslove - rekao nam je Brkan.

Hloverka: Notorne laži

I Hloverka Novak-Srzić, predsjednica nekadašnjeg Odbora za zdravstvo, šokirana je Paunovićevom izjavom. Kako kazuje, Paunović se ponaša kao da prije njegova dolaska na vlast u Makarskoj ništa nije postojalo.

---

image

Hloverka Novak-Srzić

Ivo Ravlić/Cropix
---

- Paunovićeve izjave su notorne laži, što je nečuveno. Odbor se sastajao i s Berošem, i bivšim ministrom Kujunžićem i županom Bobanom i svi su već godinama upoznati s problemom makarskog zdravstva. Odbor za zdravstvo je bio i osnovan s ciljem osamostaljenja Doma zdravlja od Županijskog pa je održana tematska sjednica Gradskog vijeća na kojoj je jednoglasno usvojena takva odluka, a nakon toga smo išli na sastanke s Kujundžićem, čiji je zamjenik tada bio Beroš - tvrdi Novak-Srzić.

Isto je potvrdio i dr. Damir Mendeš, član nekadašnjeg Odbora za zdravstvo.

- S Berošem sam se na temu makarskog Doma zdravlja sastao pet puta, a Brkan 55 puta, tako da je Paunovićeva izjava potpuno neistinita. Tražili smo i mi osnivanje opće bolnice, ali to nije moguće, jer nam je rečeno da se u cijeloj Hrvatskoj smanjuje broj općih bolnica, zbog čega smo i inzistirali na izdvajanju Doma zdravlja iz županijskog - istaknuo je dr. Damir Mendeš.

---

Čeka se odgovor ministra Beroša

Kako bismo doznali detalje sastanka makarskog gradonačelnika Zorana Paunovića s ministrom zdravstva Vilijem Berošem, upit smo proslijedili Ministarstvu zdravstva, od kojeg smo željeli doznati što je točno dogovoreno na tom sastanku i je li istina da je ministar tek sada upoznat s problemom zdravstva u Makarskoj. Odgovor još nismo dobili i željno ga iščekujemo.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PREBOLNO ZDRAVSTVO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 10 [name] => City [value] => 552 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 3 [alias] => City ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => MAKARSKA (552) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => PREBOLNO ZDRAVSTVO 552 2 0 7377 2 2 552 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-09-23 15:38:17 [created_by] => 3113 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-10-01 15:39:46 [modified_by] => 3113 [publish_up] => 2022-10-01 15:20:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 55 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 252 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz s dalmatinske obale. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, obala [secure] => 0 [page_title] => Obala [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/09\/23\/23465066.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/23\/23458805.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/23\/23465064.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/23\/23465062.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/23\/23073666.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/23\/13677410.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ivo Ravli\u0107\/Cropix ","GRAD MAKARSKA","Ivo Ravli\u0107\/Cropix ","Ivo Ravli\u0107\/Cropix ","Ivo Ravli\u0107\/Cropix","Ivo Ravli\u0107\/Cropix "],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Kada \u0107e Dom zdravlja Makarska na zelenu granu?<\/p>","

Sa sastanka u Zagrebu kod ministra Bero\u0161a
\n\u00a0<\/p>","","","

Jure Brkan<\/p>","

Hloverka Novak-Srzi\u0107<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_23465066_1920.jpg":"1920x1080","k_23465066_1280.jpg":"1280x1280","k_23465066_1024.jpg":"1024x1024","k_23465066_640.jpg":"640x640","k_23465066_480.jpg":"480x480","k_23465066_340.jpg":"340x340","k_23465066_220.jpg":"220x220","o_23465066_1280.jpg":"1280x853","o_23465066_1024.jpg":"1024x682","o_23465066_640.jpg":"640x426","o_23465066_480.jpg":"480x320","o_23465066_340.jpg":"340x226","o_23465066_220.jpg":"220x146","h_23465066_1280.jpg":"1280x854","h_23465066_1024.jpg":"1024x683","h_23465066_640.jpg":"640x427","h_23465066_480.jpg":"480x320","h_23465066_340.jpg":"340x227","h_23465066_220.jpg":"220x147","pp_23465066_1280.jpg":"1280x1628","pp_23465066_1024.jpg":"1024x1303","pp_23465066_640.jpg":"640x814","pp_23465066_480.jpg":"480x611","pp_23465066_340.jpg":"340x432","pp_23465066_220.jpg":"220x280"},{"size0":"733x768","hd_23458805_1920.jpg":"1920x1080","k_23458805_1280.jpg":"1280x1280","k_23458805_1024.jpg":"1024x1024","k_23458805_640.jpg":"640x640","k_23458805_480.jpg":"480x480","k_23458805_340.jpg":"340x340","k_23458805_220.jpg":"220x220","o_23458805_1280.jpg":"1280x1341","o_23458805_1024.jpg":"1024x1072","o_23458805_640.jpg":"640x670","o_23458805_480.jpg":"480x502","o_23458805_340.jpg":"340x356","o_23458805_220.jpg":"220x230","h_23458805_1280.jpg":"1280x854","h_23458805_1024.jpg":"1024x683","h_23458805_640.jpg":"640x427","h_23458805_480.jpg":"480x320","h_23458805_340.jpg":"340x227","h_23458805_220.jpg":"220x147","pp_23458805_1280.jpg":"1280x1628","pp_23458805_1024.jpg":"1024x1303","pp_23458805_640.jpg":"640x814","pp_23458805_480.jpg":"480x611","pp_23458805_340.jpg":"340x432","pp_23458805_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23465064_1920.jpg":"1920x1080","k_23465064_1280.jpg":"1280x1280","k_23465064_1024.jpg":"1024x1024","k_23465064_640.jpg":"640x640","k_23465064_480.jpg":"480x480","k_23465064_340.jpg":"340x340","k_23465064_220.jpg":"220x220","o_23465064_1280.jpg":"1280x853","o_23465064_1024.jpg":"1024x682","o_23465064_640.jpg":"640x426","o_23465064_480.jpg":"480x320","o_23465064_340.jpg":"340x226","o_23465064_220.jpg":"220x146","h_23465064_1280.jpg":"1280x854","h_23465064_1024.jpg":"1024x683","h_23465064_640.jpg":"640x427","h_23465064_480.jpg":"480x320","h_23465064_340.jpg":"340x227","h_23465064_220.jpg":"220x147","pp_23465064_1280.jpg":"1280x1628","pp_23465064_1024.jpg":"1024x1303","pp_23465064_640.jpg":"640x814","pp_23465064_480.jpg":"480x611","pp_23465064_340.jpg":"340x432","pp_23465064_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23465062_1920.jpg":"1920x1080","k_23465062_1280.jpg":"1280x1280","k_23465062_1024.jpg":"1024x1024","k_23465062_640.jpg":"640x640","k_23465062_480.jpg":"480x480","k_23465062_340.jpg":"340x340","k_23465062_220.jpg":"220x220","o_23465062_1280.jpg":"1280x853","o_23465062_1024.jpg":"1024x682","o_23465062_640.jpg":"640x426","o_23465062_480.jpg":"480x320","o_23465062_340.jpg":"340x226","o_23465062_220.jpg":"220x146","h_23465062_1280.jpg":"1280x854","h_23465062_1024.jpg":"1024x683","h_23465062_640.jpg":"640x427","h_23465062_480.jpg":"480x320","h_23465062_340.jpg":"340x227","h_23465062_220.jpg":"220x147","pp_23465062_1280.jpg":"1280x1628","pp_23465062_1024.jpg":"1024x1303","pp_23465062_640.jpg":"640x814","pp_23465062_480.jpg":"480x611","pp_23465062_340.jpg":"340x432","pp_23465062_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23073666_1920.jpg":"1920x1080","k_23073666_1280.jpg":"1280x1280","k_23073666_1024.jpg":"1024x1024","k_23073666_640.jpg":"640x640","k_23073666_480.jpg":"480x480","k_23073666_340.jpg":"340x340","k_23073666_220.jpg":"220x220","o_23073666_1280.jpg":"1280x853","o_23073666_1024.jpg":"1024x682","o_23073666_640.jpg":"640x426","o_23073666_480.jpg":"480x320","o_23073666_340.jpg":"340x226","o_23073666_220.jpg":"220x146","h_23073666_1280.jpg":"1280x854","h_23073666_1024.jpg":"1024x683","h_23073666_640.jpg":"640x427","h_23073666_480.jpg":"480x320","h_23073666_340.jpg":"340x227","h_23073666_220.jpg":"220x147","pp_23073666_1280.jpg":"1280x1628","pp_23073666_1024.jpg":"1024x1303","pp_23073666_640.jpg":"640x814","pp_23073666_480.jpg":"480x611","pp_23073666_340.jpg":"340x432","pp_23073666_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_13677410_1920.jpg":"1920x1080","k_13677410_1280.jpg":"1280x1280","k_13677410_1024.jpg":"1024x1024","k_13677410_640.jpg":"640x640","k_13677410_480.jpg":"480x480","k_13677410_340.jpg":"340x340","k_13677410_220.jpg":"220x220","o_13677410_1280.jpg":"1280x853","o_13677410_1024.jpg":"1024x682","o_13677410_640.jpg":"640x426","o_13677410_480.jpg":"480x320","o_13677410_340.jpg":"340x226","o_13677410_220.jpg":"220x146","h_13677410_1280.jpg":"1280x854","h_13677410_1024.jpg":"1024x683","h_13677410_640.jpg":"640x427","h_13677410_480.jpg":"480x320","h_13677410_340.jpg":"340x227","h_13677410_220.jpg":"220x147","pp_13677410_1280.jpg":"1280x1628","pp_13677410_1024.jpg":"1024x1303","pp_13677410_640.jpg":"640x814","pp_13677410_480.jpg":"480x611","pp_13677410_340.jpg":"340x432","pp_13677410_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4318741 Threads: 3 Questions: 134839875 Slow queries: 57885 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4047638 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 45 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) ) [link] => /dalmacija/obala/dr-damir-mendes-gradonacelnik-paunovic-ne-govori-istinu-s-ministrom-berosem-sam-se-na-temu-makarskog-doma-zdravlja-sastao-pet-a-brkan-55-puta-1228887 [printLink] => /dalmacija/obala/dr-damir-mendes-gradonacelnik-paunovic-ne-govori-istinu-s-ministrom-berosem-sam-se-na-temu-makarskog-doma-zdravlja-sastao-pet-a-brkan-55-puta-1228887?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 390794 [name] => Makarska [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => makarska [link] => /tag/makarska ) [1] => stdClass Object ( [id] => 411581 [name] => Dom zdravlja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dom-zdravlja [link] => /tag/dom-zdravlja ) [2] => stdClass Object ( [id] => 674955 [name] => paunović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-04-21 21:47:08 [main_article_id] => 0 [alias] => paunovic [link] => /tag/paunovic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 639680 [name] => Brkan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-05-26 19:49:34 [main_article_id] => 0 [alias] => brkan [link] => /tag/brkan ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PREBOLNO ZDRAVSTVO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [City] => stdClass Object ( [id] => 10 [name] => City [value] => 552 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 3 [alias] => City ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => MAKARSKA (552) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Dr. Damir Mendeš: Gradonačelnik Paunović ne govori istinu, s ministrom Berošem sam se na temu makarskog Doma zdravlja sastao pet, a Brkan 55 puta [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3113 [name] => Dijana Turić [username] => dijana-turi [email] => dijana-turi@sd.hr [password] => $2y$10$qZ4EGSEp2Uk.BmhoIqRLyuM91VuQgaE5Gl4woUd8FFxm55Q.gbUXS [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/dijana-turic-3113 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1631 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/40fd6a0e286ba7dfb1d65ceff1b05e7f?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/23/23465066.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ivo Ravlić/Cropix [mainImageDesc] =>

Kada će Dom zdravlja Makarska na zelenu granu?

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/23/23465066.jpg [title] =>

Kada će Dom zdravlja Makarska na zelenu granu?

Ivo Ravlić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/23/23458805.jpg [title] =>

Sa sastanka u Zagrebu kod ministra Beroša
 

GRAD MAKARSKA ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/23/23465064.jpg [title] => Ivo Ravlić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/23/23465062.jpg [title] => Ivo Ravlić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/23/23073666.jpg [title] =>

Jure Brkan

Ivo Ravlić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/23/13677410.jpg [title] =>

Hloverka Novak-Srzić

Ivo Ravlić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Grad Makarska se nakon jadikovki gradonačelnika Zorana Paunovića i stalnog upiranja prstom u župana Blaženka Bobana, izgleda, probudio u pitanju bolesnog zdravstva u makarskom Domu zdravlja i napravio konkretan korak.

Tako je gradonačelnik Paunović s Petrom Radić, podgorskom načelnicom i Matkom Burićem, gračkim načelnikom, ‘’potegnuo’’ do Zagreba i sastao se s Vilijem Berošem, ministrom zdravstva. Međutim, sada su Paunović i ekipa zahtijevali da Makarska ima opću bolnicu, a ne kao njegov prethodnik Jure Brkan, osamostaljenje Doma zdravlja od županijskog, a koje je već trebalo biti dovršeno da nije došlo do smjene vlasti.

---

image

Sa sastanka u Zagrebu kod ministra Beroša
 

GRAD MAKARSKA
---

Iznad politike

Kako je izvijestio Paunović, koji se o svim važnim i nevažnim događanjima oglašava na Facebooku, nakon sustavnog ignoriranja Splitsko-dalmatinske županije, osnivača Doma zdravlja, i oglušivanja na uzastopne apele, dopise i zaključke prethodnih sastanaka predstavnika Makarske rivijere, izravno su se sastali s resornim ministrom.

- Cilj sastanka je prethodno usuglašen na redovitim koordinacijskim sastancima čelnika Makarske rivijere i kristalno je jasan - želimo uspostaviti kvalitetu zdravstvene skrbi na razini opće bolnice. Ovdje političke boje nisu bitne! Ova inicijativa je iznad svih partikularnih lokalnih politika i u tome smo svi suglasni.

U ministru smo dobili konstruktivnog sugovornika, koji se, koliko god to nevjerojatno zvučalo, tek nedavno, nakon naših apela, upoznao s ovim dugogodišnjim problemom. Župan, iako odavno upoznat sa svime, već godinama ignorira svoje dužnosti koje ima kao osnivač Doma zdravlja - istaknuo je Paunović, napomenuvši da su ovim sastankom započeli neposredan dijalog s ministrom pa se nadaju uspješnoj suradnji te nastavljaju raditi na što bržem pokretanju postupka promjene upravljačke strukture i podizanju kvalitete zdravstvene skrbi na razinu opće bolnice.

Međutim, da Paunovićev izvještaj čita građanin koji nije pratio slučaj makarskog zdravstva koje je sada svedeno na razinu seoske zdravstvene stanice, pomislio bi da se za makarsko zdravstvo nitko nikada nije zalagao kao on i da nitko od njegovih prethodnika nikada nije pokušao riješiti dugogodišnji problem, već se, eto, on sam odvažio jer zdravstvo u Makarskoj nije uopće postojalo prije njega.

Sada opet ne bismo iznova pisali šalabahtere Paunoviću i podsjećali ga da je bivša HDZ-ova vlast osnovala Odbor za zdravstvo samo u cilju osamostaljenja Doma zdravlja od Županijskog te da su predstavnici Odbora sudjelovali na nizu sastanaka i s bivšim ministrom Milanom Kujundžićem i premijerom Andrejem Plenkovićem i županom Bobanom.

A Paunovićeva tvrdnja da je ministar Beroš tek sada baš od njega saznao za probleme u makarskom zdravstvu baš i ne ‘’drži vodu” jer je Jure Brkan, bivši makarski gradonačelnik, aktualni gradski vijećnik HDZ-a i saborski zastupnik, u Sabor dospio baš u fotelju ministra Vilija Beroša. Zbog Paunovićeve izjave po kojoj je Beroš, eto, tek sada upoznat s problemima lokalnog zdravstva, odmah se oglasio HDZ Makarska, na čijem je čelu Jure Brkan. Kako kažu - ‘’Ako laže koza, ne laže rog’’.

Počeli s Kujundžićem

- Gradonačelnik Paunović je izjavio da je ministar Beroš, koliko god to nevjerojatno zvučalo, tek nakon njegovih apela upoznat s dugogodišnjim problemom Doma zdravlja u Makarskoj. I moramo priznati, stvarno zvuči nevjerojatno s obzirom da je HDZ Makarska na čelu s Jurom Brkanom održao više uspješnih sastanaka na tu temu s premijerom Plenkovićem i ministrom Berošem, te da je dogovoreno da samostalni Dom zdravlja Makarske i Makarskog primorja počne s radom 1. siječnja 2022. godine.

Gradonačelnik Paunović vjerojatno ne zna, jer puno toga on ne zna, da su prvi sastanci na temu Doma zdravlja održani još s tadašnjim ministrom Kujundžićem, a da je Makarska svoj Dom zdravlja izgubila u fuziranju koje je provela SDP-ova Vlada. Na žalost građana grada Makarske i Makarskog primorja, gradonačelnik Paunović ovu situaciju koristi za samopromociju umjesto da se pomiri s činjenicom da je HDZ Makarska doveo Dom zdravlja na korak do osamostaljenja i da se uhvati posla - poručili su iz HDZ-a.

Da je Paunović barem pretražio službenu web stranicu Grada Makarske, mogao je naći puno tekstova vezanih za temu zdravstva, a među njima i onaj od 19. ožujka prošle godine, kada je naglašeno da je postignut dogovor o izdvajanju makarskog Doma zdravlja iz Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

’’Na današnjem sastanku u Ministarstvu zdravstva, na temu osnivanja samostalnog Doma zdravlja Makarske i Makarskog primorja, postignut je dogovor o prenošenju osnivačkih prava sa Županije splitsko-dalmatinske na Grad Makarsku i općine Makarskog primorja, a samostalni Dom zdravlja Makarske i Makarskog primorja trebao bi početi s radom 1. siječnja 2022.

- Sad kad smo dobili zeleno svjetlo, konačno su se stekli uvjeti da pozovem sve načelnike općina Makarskog primorja za isti stol na temu sufinanciranja, jer razgovarati o bilo čemu prije nego što smo dobili službenu potporu bilo bi neozbiljno. Sastanak ćemo održati što prije, a ja sam uvjeren u podršku svih susjednih općina jer svi mi imamo isti cilj: unaprjeđenje zdravstvene skrbi građana Makarskog primorja. Još jednom zahvaljujem svima koji su pomogli da u što kraćem roku napravimo potrebne analize i donesemo odluke koje su od iznimne važnosti za sve stanovnike Makarskog primorja - kazao je Brkan”.

---

image

Jure Brkan

Ivo Ravlić/Cropix
---

Potom smo kontaktirali Brkana, koji tvrdi da ovakvim izjavama Paunović omaložava građane Makarske i cijele Rivijere.

- Ako je bio na sastanku s ministrom Berošem, neka konkretno kaže što nam je donio, napravio, odnosno što je postigao sastankom. Izjavom da Beroš prvi put čuje za probleme makarskog zdravstva, Paunović omalovažava sve građane. Osim toga, opću bolnicu Makarska ne može dobiti jer Ministarstvo zdravstva planira ‘’ugasiti’’ pet općih bolnica zbog prevelikih financijskih gubitaka. Tako da je jedino rješenje izdvajanje makarskog Doma zdravlja iz Županijskog. Ma, zapravo, Paunovića nije briga za naše zdravstvo pa iznosi neistine i jedino mu je bilo važno otputovati do Zagreba i rješavati svoje privatne poslove - rekao nam je Brkan.

Hloverka: Notorne laži

I Hloverka Novak-Srzić, predsjednica nekadašnjeg Odbora za zdravstvo, šokirana je Paunovićevom izjavom. Kako kazuje, Paunović se ponaša kao da prije njegova dolaska na vlast u Makarskoj ništa nije postojalo.

---

image

Hloverka Novak-Srzić

Ivo Ravlić/Cropix
---

- Paunovićeve izjave su notorne laži, što je nečuveno. Odbor se sastajao i s Berošem, i bivšim ministrom Kujunžićem i županom Bobanom i svi su već godinama upoznati s problemom makarskog zdravstva. Odbor za zdravstvo je bio i osnovan s ciljem osamostaljenja Doma zdravlja od Županijskog pa je održana tematska sjednica Gradskog vijeća na kojoj je jednoglasno usvojena takva odluka, a nakon toga smo išli na sastanke s Kujundžićem, čiji je zamjenik tada bio Beroš - tvrdi Novak-Srzić.

Isto je potvrdio i dr. Damir Mendeš, član nekadašnjeg Odbora za zdravstvo.

- S Berošem sam se na temu makarskog Doma zdravlja sastao pet puta, a Brkan 55 puta, tako da je Paunovićeva izjava potpuno neistinita. Tražili smo i mi osnivanje opće bolnice, ali to nije moguće, jer nam je rečeno da se u cijeloj Hrvatskoj smanjuje broj općih bolnica, zbog čega smo i inzistirali na izdvajanju Doma zdravlja iz županijskog - istaknuo je dr. Damir Mendeš.

---

Čeka se odgovor ministra Beroša

Kako bismo doznali detalje sastanka makarskog gradonačelnika Zorana Paunovića s ministrom zdravstva Vilijem Berošem, upit smo proslijedili Ministarstvu zdravstva, od kojeg smo željeli doznati što je točno dogovoreno na tom sastanku i je li istina da je ministar tek sada upoznat s problemom zdravstva u Makarskoj. Odgovor još nismo dobili i željno ga iščekujemo.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ivo Ravlić/Cropix GRAD MAKARSKA Ivo Ravlić/Cropix Ivo Ravlić/Cropix Ivo Ravlić/Cropix Ivo Ravlić/Cropix
Ivo Ravlić/Cropix

Kada će Dom zdravlja Makarska na zelenu granu?

GRAD MAKARSKA

Sa sastanka u Zagrebu kod ministra Beroša
 

Ivo Ravlić/Cropix

Jure Brkan

Ivo Ravlić/Cropix

Hloverka Novak-Srzić

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/dr-damir-mendes-gradonacelnik-paunovic-ne-govori-istinu-s-ministrom-berosem-sam-se-na-temu-makarskog-doma-zdravlja-sastao-pet-a-brkan-55-puta-1228887 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c604446d95aebeee659e7fff69841c9ca55fd559 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Dr.+Damir+Mende%C5%A1%3A+Gradona%C4%8Delnik+Paunovi%C4%87+ne+govori+istinu%2C+s+ministrom+Bero%C5%A1em+sam+se+na+temu+makarskog+Doma+zdravlja+sastao+pet%2C+a+Brkan+55+puta&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fdr-damir-mendes-gradonacelnik-paunovic-ne-govori-istinu-s-ministrom-berosem-sam-se-na-temu-makarskog-doma-zdravlja-sastao-pet-a-brkan-55-puta-1228887 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fdr-damir-mendes-gradonacelnik-paunovic-ne-govori-istinu-s-ministrom-berosem-sam-se-na-temu-makarskog-doma-zdravlja-sastao-pet-a-brkan-55-puta-1228887 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PREBOLNO ZDRAVSTVO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 10 [name] => City [value] => 552 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 3 [alias] => City ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => MAKARSKA (552) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
ObalaPREBOLNO ZDRAVSTVO

Dr. Damir Mendeš: Gradonačelnik Paunović ne govori istinu, s ministrom Berošem sam se na temu makarskog Doma zdravlja sastao pet, a Brkan 55 puta

1. listopada 2022. - 17:20

Grad Makarska se nakon jadikovki gradonačelnika Zorana Paunovića i stalnog upiranja prstom u župana Blaženka Bobana, izgleda, probudio u pitanju bolesnog zdravstva u makarskom Domu zdravlja i napravio konkretan korak.

Tako je gradonačelnik Paunović s Petrom Radić, podgorskom načelnicom i Matkom Burićem, gračkim načelnikom, ‘’potegnuo’’ do Zagreba i sastao se s Vilijem Berošem, ministrom zdravstva. Međutim, sada su Paunović i ekipa zahtijevali da Makarska ima opću bolnicu, a ne kao njegov prethodnik Jure Brkan, osamostaljenje Doma zdravlja od županijskog, a koje je već trebalo biti dovršeno da nije došlo do smjene vlasti.

Iznad politike

Kako je izvijestio Paunović, koji se o svim važnim i nevažnim događanjima oglašava na Facebooku, nak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 04:07