StoryEditorOCM
ObalaJESTE LI GA VIDJELI?

Dalmacija jutros osvanula prekrivrena plakatima: tijekom odmora nestao stariji turist, obitelj povukla očajnički potez

Piše Zadarski.hr
21. kolovoza 2023. - 09:23

Na gradskim ulicama jutros su se pojavili oglasi o nestaloj osobi.

Prema informacijama koje smo primijetili u središtu Zadra, nestao je inozemni državljanin Roland P., stariji muškarac koji boluje o demencije. Navodi se da je nestao 19. lipnja ove godine, ali ne i gdje.

Plakat je napisan dvojezično, na hrvatskom i njemačkom jeziku. Oglašen je i telefonski kontakt za sve koji nešto znaju o nestalome +43677 647 85578., a svoja saznanja mogu javiti i policiji.

Na stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba (NENO) Ministarstva unutarnjih poslova nema informacije da se traga za Rolandom P.

U Policijskoj upravi zadarskoj provjeravaju sve dostupne informacije. Doznali smo da je Roland P. nestao na području Primorsko-goranske županije.

image

Plakati s nestalom osobom u Zadru

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

Prema informacijama iz Policijske uprave Primorsko-goranske 62-godišnji Austrijanac Roland Polzl-Huemer nestao je u Krasu na otoku Krku 19. lipnja zbog čega je Policijsku postaju Krk posjetila i Julia Maria Tiefengraber, zamjenica misije Austrijskog veleposlanstva u Zagrebu.

Kako se navodi na stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba (NENO), Roland Polzl-Huemer srednje je tjelesne građe, sijede kose i ima kestenjaste oči. U trenutku nestanka bio je odjeven u crveno-plavu majicu i kratke plave hlače te nosio naočale za vid.

U pretrazi terena uz policiju, sudjelovali su i pripadnici HGSS-a s potražnim psima, vatrogasci i članovi lovačkih društava, a korišteni su i dronovi Jedinice specijalne i interventne policije i vatrogasaca, te policijsko plovilo Postaje pomorske policije Rijeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:42