StoryEditorOCM
TribinaU SURADNJI S EU

Projekt Gimnazije Jurja Barakovića: Tema je podsjećanje na individualne sudbine proizašle iz Prvog svjetskog rata

Piše ZADARSKI.HR
22. siječnja 2021. - 12:10

U slijedeće dvije godine Gimnazija Jurja Barakovića provodit će projekt pod nazivom „RECONSTRUCTING INDIVIDUAL FATES IN WORLD WAR I“.

- Tema projekta je podsjećanje na individualne sudbine proizašle iz Prvog svjetskog rata. Projektni zadaci naših učenika i nastavnika u prvom dijelu izvedbe bili su da naprave virtualnu izložbu na ovu temu.  Naši učenici napravili su dva prezentacijska osvrta i to:  „ Prvi svjetski rat u Zadru „  i „ Razdoblje prvog svjetskog rata u Hrvatskoj“. Virtualna izložba biti će prezentirana na našim web stranicama. U originalnom hodogramu projekta bile su već planirane mobilnosti učenika i nastavnika i to u mjesecu prosincu i siječnju. Kako je novonastala situacija promijenila tijek projekta mobilnosti su odgođene za najranije svibanj 2021., ovisno o situaciji sa COVID-om.  Planirana je mobilnost 30 naših učenika i učenica i 10 nastavnika tijekom projekta - naveli su iz Gimnazije.

Projekt je unutar programske aktivnosti KA2 i uključuje slijedeće zemlje i škole  partnere: Erich-Gutenberg-Berufskolleg des Kreises Herford in Bünde Wirtschaft und Verwaltung, GERMANY, Colegiul National – ROMANIA, Agrupamento de Escolas de Aveiro - PORTUGAL ,Lycée Eugène Woillez - FRANCE ,Gimnazija Jurja Barakovića – CROATIA. 

20. travanj 2024 09:39