StoryEditorOCM
KalelargaMENCLU TRI GLASA

Politika odlučila: nova ravnateljica Gimnazije Jurja Barakovića je Jelena Marasović Štefančić; dobila je tri glasa iz Županije i jedan od roditelja

Piše L.B.
12. srpnja 2022. - 11:09

Jelena Marasović Štefančić izabrana je u utorak za novu ravnateljicu Gimnazije Jurja Barakovića. Ona će 1. rujna naslijediti Ranka Artukovića, koji nakon 13 godina ravnateljstva odlazi u mirovinu. Drugi kandidati bio je Nino Mencl, prof. informatike.

Za Jelenu Marasović Štefančić, koja u Gimnaziji predaje likovnu umjetnost i povijest, glasala su četiri člana Školskog odbora – sva tri „izvanškolska“ člana, predstavnici Županije Ante Župan, Božena Delić Žepina i Ana Gulan, a četvrti glas je također „izvanškolski“ i došao je od predstavnice Vijeća roditelja Gabrijele Mijolović. Inače, u samom Vijeću roditelja je 13 glasova dobila kandidatkinja Štefančić, dok je Mencl dobio pet.

Za prof. Mencla bila su tri člana Školskog odbora, sva tri iz školskog kolektiva – dva glasa dobio je od Nastavničkog vijeća (Tonkica Strika i Marin Bačić), a treći od Radničkog vijeća čiji je predstavnik on sâm.

- Oba kandidata su jutros na sjednici Školskog odbora iznijela kvalitetne programe. Oboje imaju potencijala da budu ravnatelji. Menclu sam kazao da bih radije bio u njegovoj koži i bio profesor, a izabranoj Marasović Štefančić sam kazao da će joj čaša biti teška i gorka, te da ne zapostavi obitelj – kazao je ravnatelj Gimnazije Ranko Artuković.

Još jednom je potvrdio kumske veze s novoizabranom ravnateljicom, kazavši da je ona bila kuma na krizmi njegovoj kćerki prije sedam godina.

- Stavljati tu činjenicu u kontekst njenog izbora je jadno. Ja sam prijatelj i sa Ninom Menclom, zajedno idemo na Paklenicu i što bi to trebalo značiti? – komentirao je Artuković.

02. svibanj 2024 15:10