StoryEditorOCM
SvijetFLORIDA

Zadavio je mladu ženu i bacio u kanal, traže ga 40 godina. Promijenio je 7 imena, a onda mu se dogodila kobna greška

Piše vijesti sd
1. srpnja 2023. - 19:23

Osumnjičenik za ubojstvo na Floridi koji se triput pojavio u emisiji o najtraženijim zločincima "America‘s Most Wanted" uhićen je nakon gotovo četiri desetljeća bijega. Bio je među najtraženijim američkim bjeguncima.

Donald Santini, 65, navodno je koristio 13 pseudonima kako bi izbjegao uhićenje za ubojstvo 33-godišnje žene s Floride 1984., rekle su vlasti.

U vrijeme uhićenja bio je predsjednik lokalnog odbora koji se bavio kvalitetom vode u Kaliforniji.

Santini je izručen Floridi gdje se suočava s optužbom za ubojstvo, piše BBC.

Bio je tražen zbog ubojstva Cynthie Wood, tada 33-godišnjakinje koja se razvodila od suprug. On je bio posljednja osoba viđena s njom 6. lipnja 1984. prije nego što su detektivi otkrili njezino tijelo, zadavljeno i ostavljeno u kanalu.

image
HILLSBOROUGH COUNTY SHERIFF‘S OFFICE

"Uhićenje Donalda Santinija zatvara dugotrajni neriješeni slučaj i osigurava pravdu za žrtvu i njezinu obitelj nakon gotovo četiri desetljeća čekanja", rekao je šerif Chad Chronister iz okruga Hillsborough na Floridi u izjavi.

Vlasti su rekle da je identificiran kao osumnjičenik ubrzo nakon ubojstva i da je odmah pobjegao iz okruga Hillsborough.

Santini se nekoliko puta pojavio u televizijskoj emisiji America‘s Most Wanted - 1990., 2005. i 2013. godine.

Mnoge agencije, uključujući FBI, godinama su intenzivno radile na ovom hladnom slučaju. Potraga je odvela istražitelje u Teksas, Kaliforniju, pa čak i do Tajlanda, ali bez uspjeha sve do ove godine.

Bila je to dojava Regionalne radne skupine za bjegunce Floride/Kariba koja je odvela američke maršale u okrug San Diego. Santini se malo previše opustio, a policajci su samo čekali njegov lakomisleni potez.

Valjda je mislio da su ga svi zaboravili, ali ne, revni policajci su ga ipak uhvatili. 

image
HILLSBOROUGH COUNTY SHERIFF‘S OFFICE

Santini je uhićen i optužen za ubojstvo prvog stupnja u San Diegu prije nego što je ranije ovog tjedna izručen u zatvor okruga Hillsborough u Tampi na Floridi.

Živio je u malom predgrađu San Diega zvanom Campo pod pseudonimom Wellman Simmonds.

Čak se redovito pojavljivao na sastancima javnih odbora kao predsjednik lokalnog odbora za održavanje vodoopskrbe, prema tvrdnjama dužnosnika.

U pismu napisanom rukom na 16 stranica koje je poslao lokalnoj novinskoj postaji u San Diegu naveo je da je volontirao u Rotary klubu, da je bio vlasnik tajlandskog restorana i vodio stambenu zgradu tijekom godina u bijegu.

Prethodno je služio kaznu u zatvoru zbog silovanja žene dok je bio stacioniran u Njemačkoj. A 1983. godine optužen je za tešku pljačku u vezi s pljačkom trgovine u Teksasu, njegovoj rodnoj državi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 00:16