StoryEditorOCM
Svijetsve manje nade

Uskoro istječu 72 sata presudna za preživjele u ruševinama: Ni oni koji su preživjeli hladnoću i ozljede neće izdržati

Piše Hina
8. veljače 2023. - 19:55
TOPSHOT - Algerian rescue teams take part in the search and rescue operations in Syria‘s northern city of Aleppo on February 8, 2023, two days after a deadly earthquake struck Syria and Turkey. - The death toll from the massive earthquake that struck Turkey and Syria rose above 8,300, official data showed, with rescue workers still searching for trapped survivors. (Photo by AFP)-/Afp

Kako prolazi vrijeme sve je manje nade za preživjele u razornom potresu u Turskoj i u Siriji i spasiocima ostaje malo vremena dok ne istekne rok od 72 sata, presudan za pronalaženje ljudi pod ruševinama, rekao je u srijedu stručnjak u razgovoru za agenciju AFP.

Više od 90 posto preživjelih u potresu spasi se u prva tri dana nakon katastrofe, rekao je Ilan Kelman, stručnjak za prirodne katastrofe na sveučilištu College u Londonu (UCL).

To vrijeme može znatno varirati ovisno o vremenskim prilikama, učestalosti naknadnih udara i brzini dolaska spasilaca na teren.
Upravo ti čimbenici umanjuju izglede za pronalazak preživjelih u potresu magnitude 7,8 koji je u ponedjeljak rano ujutro pogodio jugoistok Turske i sjever susjedne Sirije.

Broj žrtava koji se u srijedu poslije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 15:00