StoryEditorOCM
Svijetnajdublji napad

Ukrajinske snage izvele udar na rusku regiju udaljenu čak 1500 kilometara: skladišta nafte i tenkovi su u plamenu

Piše T. Š./JL
28. kolovoza 2024. - 15:48

 Ukrajinski napad dronom izazvao je požar u skladištu nafte u južnoj ruskoj regiji Rostov, a njihovi dronovi došli su i u regiju Kirov, nekih 1500 kilometara sjeveroistočno od granice s Ukrajinom, najdublje do sada u ruski teritorij.

"Nema žrtava", rekao je guverner Rostova Vasilij Golubev u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram o napadu u okrugu Kamenski u Rostovu. Tamo trenutačno vatrogasci gase požar, piše Jutarnji list.

Ruske jedinice protuzračne obrane uništile su četiri bespilotne letjelice iznad regije tijekom noći, priopćilo je rusko ministarstvo obrane, ne spominjući napad na skladište, kako prenosi agencija Reuters. Ranije je Telegram kanal Baza, blizak ruskim sigurnosnim službama, rekao da su tri tenka gorjela u skladištu nafte Kamenski nakon što su dva drona pala na to područje.

Video zapisi objavljeni na ruskim društvenim mrežama pokazuju nešto što izgleda kao tenkovi u plamenu. Reuters je uspio potvrditi da je jedna od snimki nastala u rostovskoj četvrti Kamenski. Skladište goriva u četvrti Kamenski napadnuto je i početkom kolovoza.

Ukrajinski dronovi su u srijedu napali i skladište naftnih derivata u gradu Kotelniču u ruskoj regiji Kirov, rekao je regionalni guverner Aleksander Sokolov.

Sokolov je izjavio da napad nije rezultirao žrtvama niti požarima u skladištu. Dodao je da su oborena dva drona, dok su tri pala na područje skladišta i zapalila se, ali su ubrzo ugašeni. Vatra nije zahvatila spremišta goriva.

Letjelice su gorjele u blizini naftnog postrojenja Zenit, prenosi Kyiv Independent. Dronovi su ciljali spremnik s naftnim proizvodima, ustvrdio je guverner.

 Izvor ukrajinske vojne obavještajne službe (GUR) potvrdio je za Kyiv Independent da su ukrajinske bespilotne letjelice kojima upravljaju HUR i Snage za specijalne operacije pogodile skladište nafte u Rostovskoj oblasti u srijedu i zapalile ga.

Ruska ispostava BBC-ja izvijestila je u srijedu da su dronovi ove godine najmanje 64 puta napali rafinerije nafte i infrastrukturne objekte u Rusiji i na teritorijima pod ruskom okupacijom, uključujući Krim, piše Jutarnji list.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 03:29