StoryEditorOCM
Svijetmora platiti

Učenici se na školskom izletu odlučili počastiti bocom votke. Odmah su poslani kući, a majka jednog završila na sudu

Piše Vijesti SD
11. siječnja 2024. - 08:06

Upravni sud u Berlinu donio je odluku kako majka učenika koji je 2022. godine kupio votku tijekom školskog putovanja u München, mora platiti troškove ranijeg povratnog putovanja, a koje je ona prethodno odbila platiti, prenosi Fenix-magazin.

Kako pišu njemački mediji, u lipnju 2022. godine, učenici 10. razreda berlinske srednje škole krenuli su na školski izgled u München.

Tijekom izleta ukupno je osam učenika, među kojima je i bio i sin majke koja nije htjela platiti povratnu kartu, kupilo dvije boce votke, iako im je na izletu bilo izričito zabranjeno piti alkohol. Posljedica toga je bila da su srednjoškolci isključeni s izleta i poslani kući.

Naravno, postoje troškovi koji nastaju zbog ranog povratka kući bez ostatka razreda. Prema priopćenju suda, cijena karte za vlak iznosila je 143,60 eura i trebali su je platiti roditelji uhvaćenih učenika.

No, majka jednog srednjoškolca odbila je platiti, iako je prethodno pristala pokriti troškove ako se njezin sin ranije vrati kući.

Zbog toga je država Berlin bila prisiljena tužiti roditelja.

Sudska odluka ovih je dana postala pravomoćna. Dakle, majka maloljetnog kupca votke mora platiti kartu za povratak u Berlin svog sina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 18:57