StoryEditor
SvijetSLUŽBENA NAJAVA

U iščekivanju odobrenja za primjenu cjepiva: sve članice Europske unije planiraju početi cijepiti svoje stanovništvo već 27. prosinca

17. prosinca 2020. - 12:05

Sve članice Europske unije planiraju početi cijepiti svoje stanovništvo 27. prosinca, rekao je njemački ministar zdravstva Jens Spahn u četvrtak. 

"U Njemačkoj, ako odobrenje stigne kako je planirano, počinjemo 27. prosinca. Ostale članice EU-a žele biti spremne početi i žele početi od 27. prosinca", rekao je Spahn uoči online sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i čelnicima proizvođača cjepiva BioNTech. 

Njemačka je kao članica EU-a obvezna pričekati da Europska agencija za lijekove (EMA) odobri cjepivo. Očekuje se da će EMA to učiniti 21. prosinca. 

Viši dužnosnik EU-a rekao je u srijedu da bi blok 27 zemalja 23. prosinca mogao dati konačno odobrenje za cjepivo Pfizera i BioNTecha. 

"Činjenica da, u ovoj iznimnoj globalnoj situaciji, cjepivo mRNA poput ovog dolazi na tržište tako brzo je rezultat predivnog individualnog postignuća istraživača, ali i našeg pristupa", rekla je Merkel. 

"Vjerujemo u znanost, podupiremo znanost", dodala je Merkel. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2021 22:57