StoryEditorOCM
Svijetzastrašujuće

Twitterom kruži nevjerojatna snimka, divovska anakonda gmiže travnjakom: ‘Je li ovo stvarno?!‘

Piše JL
21. lipnja 2023. - 06:53

- Je li ova snimka stvarna - upitali su se mnogi šokirani korisnici Twittera. Jasno je što im je na umu kad čovjek pogleda snimku. Na njoj je, kako kažu na profilu gdje je objavljena, snimka dugačke anakonde kako se kreće livadom tik do sela na sjeveru Brazila. S obzirom na veličinu gmaza, jasno je kako kretanje nije brzo, ali ono što zaista šokira je širina stvorenja. O tome koliko je zmija dugačka da i ne govorimo, piše Jutarnji list.

Anakonde žive u južnoj Americi i kad se o njima govori, uglavnom se misli na veliku anakondu. Ta zmija uglavnom živi na području Amazone, a uglavnom narastu do sedam metara. Ipak, viđene su zmije koje su narasle i do devet metara, a bile su teške više od 150 kilograma. U principu ih se smatra ne samo najvećim, nego i najtežim zmijama na svijetu.

Fascinantna su to stvorenja koja žive u močvarama, potocima, rijekama. U Brazilu je ljudi susreću posvuda, pa čak i nedaleko od velikih gradova. Po pitanju hrane nije izbirljiva - lovi se što se ne kreće dovoljno brzo. Glodavci, ptice, kornjače, manji kajmani, ribe... Sve što im dođe ispred usta, njihovo je.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:22