StoryEditorOCM
Svijetu prijenosu uživo

Sjevernokorejski dužnosnik iz sale izbacio Putinove ministre, među njima bio Lavrov: napravili su fatalnu pogrešku

Piše L.G./JL
20. lipnja 2024. - 18:31

Ruski su ministri tijekom posjeta Vladimira Putina sjevernokorejskom čelniku Kim Jong Unu učinili veliku grešku zbog koje su izbačeni iz sale za pregovore, piše Moscow Times.

Izbacio ih je jedan sjevernokorejski dužnosnik, ljutit zbog toga što su ruski ministri u prostoriju ušli prije Kim Jong Una - prenosi Jutarnji list.

Sve se vidjelo u izravnom prijenosu sjevernokorejskih medija. U prostoriju je prvi ušao ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, a do njega su sjedili potpredsjednici vlade, Denis Manturov i Vitalij Saveljev. Nakon njih su počeli ulaziti i zamjenik premijera Alexander Novak, ministar obrane Andrei Belousov, ministar zdravstva Mikhail Murashko i voditelj Roscosmosa Yuri Borisov. Zaustavio ih je jedan sjevernokorejski dužnosnik i viknuo im da stanu.

- Zašto smo onda došli?, upitali su.

Sjevernokorejski ih je dužnosnik upozorio na protokol i rekao im da moraju napustiti prostoriju te da će uskoro doći lideri.

Na snimci se čuje kako Rusi, napuštajući prostoriju, govore da ih se na ovo trebalo unaprijed upozoriti. U tom se trenutku prijenos uživo naglo prekinuo - prenosi Jutarnji list.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 18:31