StoryEditorOCM
Svijetdrama u airbusu

Putnici u Lufthansinu avionu doživjeli šok tijekom leta: pilot predao upravljanje kopilotu, a njemu pozlilo...

Piše Diana Barbarić
20. travnja 2024. - 17:34

Tek ovoga tjedna je objavljena informacija kako je zrakoplov 17. veljače (subota) poletio iz najveće njemačke komercijalne zračne luke prema Sevilli. Lufthansin redovni let LH-1140 poletio je na vrijeme i bez problema u 8:57 ujutro, piše Fenix Magazine

No subotnje jutro putnike u Airbusu A 321-200 čekalo je neugodno iznenađenje, izvijestio je i portal za zrakoplovne incidente “Aviation Herald”.  Stigli su do španjolskog zračnog prostora bez turbulencija.

No, kako dalje javlja “Aviation Herald”, incident se dogodio nedugo nakon što je pilot predao upravljanje zrakoplovom svom kopilotu. Kad se pilot vratio u kokpit, njegov se zamjenik vjerojatno požalio da se ne osjeća dobro te da nije sposoban za rad.

Stoga je bila nužna brza akcija jer tome trenutku nije bilo moguće jasno utvrditi radi li se o hitnom medicinskom slučaju. Bez daljnjega, zatražena je dozvola za međuslijetanje u Madridu, oko 75 kilometara od Seville.

Zrakoplov je dotaknuo pistu 32L oko 18 minuta nakon što je zatražio međuslijetanje.

Putnici su u glavnom gradu Španjolske morali ostati oko pet i pol sati prije nego što su ponovno poletjeli prema prvotnom odredištu. Nije poznato je li kopilot koji nije mogao letjeti bio ponovno u zrakoplovu kada je let nastavljen.

Iako iz Lufthanse za sada nema izjave, Španjolska istražna agencija za zrakoplovne nesreće i incidente na španjolskom teritoriju (CIAIAC) započela je istragu o incidentu, izvijestio je Fenix Magazine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 17:49