StoryEditorOCM
Svijetprsti u pekmezu

Princ Charles u središtu afere, od katarskoga šeika tri puta je bez svjedoka primio po milijun eura u gotovini, javnost se pita može li predstavljati Britaniju

Piše PSD
26. lipnja 2022. - 11:57
Princ Charles našao se u središtu neugodne afere jer se sastajao sa šeikom bez prisutnosti tajnika i što je uzeo gotovinu, a ne čekSimon Wohlfahrt/AFP

Princ Charles prihvatio je kofer s milijun eura u gotovini od kontroverznog katarskog političara, otkriva The Sunday Times, prenosi Jutarnji list.

Bila je to jedna od tri gotovinske transakcije, ukupne vrijednosti 3 milijuna eura, koje je britanski prestolonasljednik osobno primio od šeika Hamada bin Jassima bin Jabera Al Thanija, između 2011. i 2015., bivšeg premijera Katara koji nosi nadimak "HBJ".

Tako je jednom drugom prilikom šeik Hamad darovao princu od Walesa milijun eura, i to u vrećicama luksuzne robne kuće Fortnum & Mason, zadužene za prinčevu opskrbu namirnicama i čajem.

Kofer, pak, u kojem se nalazilo milijun eura, šeik je Charlesu darovao tijekom privatnog sastanka "jedan na jedan" u britanskoj kraljevskoj rezidenciji Clarence House 2015.

U subotu navečer iz kraljevs...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 13:16