StoryEditorOCM
SvijetKakva priča!

Oteta curica iz ‘Netflixova‘ dokumentarca pronađena nakon punih 6 godina! Sve se odigralo kao u filmu

Piše vijesti sd
20. svibnja 2023. - 16:27

Teško da ime veće nesreće i neizvjesnosti od nestanka djeteta, ali teško da ima veće sreće od njegova pronalaska.

Kayla Unbehaun imala je samo 9 godina kada ju je 2017. u Wheatonu, u Illinoisu, SAD, navodno ugrabila njezina majka Heather Unbehaun koja nema skrbništvo.

Kayla, sada 15-godišnjakinja, konačno je pronađena u Sjevernoj Karolini nakon što je slučajni prolaznik uočio njezinu majku u trgovini u Ashevilleu i nazvao policiju, izvijestio je NBC 5 Chicago, prenosi Newsweek.

Vijest je podijelila i Facebook stranica za nestalu i iskorištavanu djecu, a na njoj se oglasio i Kaylin otac Ryan. Prepoznavanju je pomogla i Netflixiva serija "Neriješene misterije" koja je priču o Kayli pustila u studenom prošle godine.

"Presretan sam što je Kayla sigurna kod kuće. Želim zahvaliti Policijskoj upravi Južni Elgin, Nacionalnom centru za nestalu i iskorištavanu djecu i svim agencijama za provedbu zakona koji su pomogli u njenom slučaju. Također želim zahvaliti svim pratiteljima na Facebook stranici "Bring Kayla Home" koji su pomogli da njena priča ostane aktivna. Tražimo privatnost dok se ponovno upoznajemo na ovom novom početku", napisao je sretni otac Ryan.

Inače američki Nacionalni centar za nestalu i iskorištavanu djecu ističe da je lani bilo 359 094 prijava nestale djece u 2022. godini, s napomenom da je bilo djece koja su pobjegla više puta.

Oni naglašavaju da je 98 posto slučajeva uključivalo djecu koja su pobjegla ili koja je oteo član obitelji. Majka Heather Unbehaun je uhićena i očekuje se da će biti izručena Illinoisu kako bi se suočila s optužbama, dok je Kayla Unbehaun smještena u odjel socijalne službe Sjeverne Karoline, prema NBC 5. Navodno će se ponovno ujediniti sa svojom obitelji i vratiti u Illinois, stoji na Facebook stranici Nacionalnoga centra za nestalu i iskorištavanu djecu.

image

Američka policija po dojavi je pronašla djevojčicu (ilustracija)

Anna Moneymaker/Getty Images Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:03