StoryEditorOCM
SvijetU SRIDU

Obrednik za ređenje mogao bi i ovako izgledati: Obećavaš li svome biskupu i njegovim nasljednicima cijepljenje protiv Covida-19?!

4. studenog 2021. - 19:17
Fra Mario Knezović: Izražavam svećeničku blizinu sa svećenicima, pastoralnim djelatnicima i vjernicima biskupije Zrenjanin u VojvodiniVojko Bašić/Cropix

Zrenjaninska biskupija u Vojvodini odredila je da je svim svećenicima, đakonima, pastoralnim i biskupijskim djelatnicima koji nisu primili barem jednu dozu cjepiva protiv koronavirusa od 1. studenog zabranjen rad s ljudima i dijeljenje sakramenata, objavio je portal bitno.net.

Kako stoji u uvodu uredbe koju je donio mađarski biskup László Német, ona je donesena "s obzirom na trenutnu situaciju s Covid-19 i eksponencijalno rastući broj pacijenata", te nakon odluke Svetog Oca da u Vatikan mogu ući i boraviti samo osobe sa "zelenim potvrdama". Istine radi valja reći kako se "zelena potvrda" koja je uvjet za ulazak u Vatikan može dobiti ne samo na temelju cijepljenja ili preboljenja Covid-19 nego i na temelju negativnog PCR testa.

U Vatikanu je, inače u drugoj polovici listopada...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:33