StoryEditor
SvijetFotomontaža

Njemačku šokirale fotografije na kojima je moguća nasljednica Angele Merkel, ‘Zeleni‘ se bore s mržnjom na internetu: ‘Ovo pokazuje nemoć napadača‘

Piše Snježana Pavić/JL
7. svibnja 2021. - 12:58

Nakon imenovanja Annalene Baerbock za kandidatkinju za kancelarku na izborima u rujnu i rasta popularnosti Baerbock i stranke, njemački Zeleni bilježe sve veće izljeve mržnje na internetu. Glasnogovornica stranke Nicola Kabel kaže da su napadi postojali i prije, ali sad su se intenzivirali. Samo u posljednja dva tjedna Zeleni su podnijeli 15 prijava, piše Jutarnji.

Mrežom se šire lažni citati i montirane fotografije čelnice Zelenih: među ostalim, pojavile su se fotomontaže na kojima ju prikazuju golom. Glava 40-godišnje Annalene Baerbock pritom je montirana na tijelo ruske manekenke, objavljuje Der Spiegel.

Zeleni obavještavaju nadležne ako smatraju da je internetskim napadima prekršen zakon. "Nema sve automatski komponentu mržnje prema ženama", kaže glasnogovornica Kabel. No neki slučajevi su i gori. Predsjednik Zelenih Robert Habeck nedavno je dobio osobnu zaštitu.

"Činjenica da je žena kandidat za kancelara Zelenih i da je zbog toga napadaju, pokazuje nemoć napadača", kaže zastupnica Zelenih Ulle Schauws.

Baerbock je s Robertom Habeckom supredsjedateljica Zelenih, 19. travnja je istaknuta za kandidatkinju Zelenih za predsjednika njemačke vlade, što stranačka konferencija treba potvrditi sredinom lipnja. Trenutno Zeleni vode po anketama.

item - id = 1096939
related id = 0 -> 1103308
related id = 1 -> 1093906
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2021 16:59