StoryEditorOCM
Svijetstvarno ima svega

Može li luđe od ovog? Obitelj iz Hrvatske vozila živo janje za Berlin, policiji prijavljeni zbog urnebesnog razloga

Piše Vijesti SD
21. kolovoza 2023. - 11:14

Prema dojavama svjedoka koji su obavijestili policiju u Salzburgu, u jednom vozilu parkiranom u tamošnjoj ulici Schwarzstraße, nalazilo se živo mlado janje. Ono je, prema riječima očevidaca – glasno blejalo, piše superradio-minhen.de.

Intervenirajući policajci su odmah nakon dojave ustanovili da se u automobilu s njemačkim registracijskim tablicama, sa lagano otvorenim prozorom na stražnjem sjedalu, nalazi mlado janje.

Ono je imalo improvizirano sklonište od kartona, deke i malo sijena. Za nadzor i skrb, u odsutnosti vlasnika, bila je zadužena konobarica iz obližnjeg lokala.

Ona se brinula za životinju dok su vlasnici bili na lutkarskoj predstavi.

Policajci su zatim obavijestili vlasnika vozila i istražili konkretni slučaj. Ustanovili su da je 49-godišnji Nijemac dobio janje po imenu “Chili”, koje je bilo odbačeno od ovce 7. srpnja u Hrvatskoj.

Zbog obiteljske ljubavi prema životinjama, odlučio je nakon posjeta Salzburgu ponijeti janje kući i dalje ga uzgajati na svom farmi.

Tijekom prijevoza, janje je uvijek bilo smješteno između djece i držano zbog sigurnosti tijekom vožnje. Pozvana veterinarska inspekcija i veterinar županije ukazali su na nepoštivanje propisa o transportu životinja i karanteni, zbog čega je janje “Chili” prepušteno u ruke organizacije za zaštitu životinja radi potrebnih veterinarskih pregleda i četverotjedne karantene.

Cijeli slučaj je prijavljen nadležnim vlastima. Očekuje se da će 49-godišnjak, nakon dobivanja povoljnih rezultata pregleda i isteka karantenskog razdoblja, moći preuzeti janje “Chili” iz organizacije za zaštitu životinja i stručno ga transportirati natrag u Berlin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 05:15