StoryEditorOCM
Svijetima značenje

Mnogi nisu vjerovali što je ovaj svećenik obukao za misu, društvene mreže pljušte od komentara

Piše VIJESTI SD
18. rujna 2023. - 19:47

Monsinjor Nicola Girasoli, apostolski nuncij u Slovačkoj, služio je obred početkom rujna u Ruvo di Puglia (njegovom rodnom gradu u pokrajini Barija), noseći mantiju s leopard uzorkom.

On je vršio vjerski obred zajedno s monsinjorom Domenikom Kornakijom, biskupom Molfete, povodom 40. godišnjice svećenstva Don Salvatorea Sumoa u tom talijanskom gradu.

Fotografije, objavljene na Facebook stranici katedrale, koje su potom uklonjene, obišle su društvene mreže za samo nekoliko sati, izazivajući kritičke, ali i šaljive komentare zbog habita sa životinjskim printom koju je apostolski nuncij nosio za vjersku službu, piše talijanska agencija Agi, a prenosi N1.

Komentari vjernika na društvenim mrežama umnožili su se za nekoliko sati, pa su fotografije koje su crkveni službenici objavili postale viralne: “Tigar svećenik u borbi protiv zla”, “životinjski model u stilu Tarzana”, koji bi učinio da “aktivisti za zaštitu životinja zanijeme”, “Pogled na kome bi pozavidjela i Cruela de Vill”.

Manji broj je onih koji su branili svećenika, podsećajući na odjeću koju je nosio papa Franjo tijekom posjete Mozambik 6. rujna 2019. na stadionu Zimpeto, u Maputu, kada se susreo s ogromnim brojem vjernika, a za tu priliku, bijela papinska misnica je obogaćena umecima sličnim koži jaguara.

Na Facebook stranici katedrale objavljeno je da ovakav izbor habita ima svoje značenje.

S obzirom na posebna tumačenja, ova misnica je dio službene mise siromašnih afričkih naroda za koje se monsinjor Girasoli oduvijek interesirao u svom pastirskom mandatu i nosio je da “zablagodari” Gospodinu za izgradnju kuća onima kojima su najpotrebnije na tom kontinentu.

Shvaćamo da su komentari bez poštovanja posljedica nepoznavanja, molimo vas da se suzdržite od neprikladnih tumačenja – navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2023 19:47