StoryEditorOCM
Svijetpravo lice kremlja

Medvedev prisnažio Putinove prijetnje Zapadu: ‘Amerikanci i njihovi europski psi misle da mogu sve...‘

Piše vijesti sd
6. lipnja 2024. - 21:03

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je zapadne zemlje da poduzimaju "vrlo ozbiljan i opasan korak" isporukom oružja Ukrajini, što bi moglo rezultirati time da Moskva krene naoružavati njihove neprijatelje.

Sada se na njegovu izjavu osvrnuo i bivši predsjednik Rusije premijer i sadašnji zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev, prenosi N1.

On je poručio da je bi ovakav ruski potez predstavaljao značajnu promjenu u vanjskoj politici. “Amerikanci i njihovi europski psi misle da imaju pravo poslati bilo kakvo oružje Ukrajini – neprijatelju naše zemlje, a da pritom ostale zemlje ne mogu pomoći Rusiji. Dakle, uništit ćemo vas svim mogućim sredstvima, ali nemoj da se netko slučajno usudi Rusima dati oružje/strojeve/drugi materijal za obranu naše zemlje.”

image
Yekaterina Shtukina/Afp

Medvedev je zaprijetio da bi sada SAD i saveznici mogli iz prve ruke iskusiti izravnu upotrebu ruskog oružja od strane trećih strana. Dodao je da takve države dosad namjerno nisu imenovane, ali to mobu biti sve one zemlje koje SAD i saveznici smatraju svojim neprijateljima, bez obzira na njihov politički stav i međunarodno priznanje.

“Njihov neprijatelj je SAD, a to znači da su oni naši prijatelji”, zaključio je Medvedev svoju objavu na društvenoj mreži X.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 07:03