StoryEditorOCM
Svijetuhićena s partnerom

Majka iz pakla; ostavila dječaka (3) u sirotištu, nakon 10 mjeseci ga dovela kući i onda ga zlostavljala do smrti

Piše Vijesti SD
25. listopada 2023. - 12:09

Trogodišnji dječak iz Mađarske kojeg je majka tukla do smrti najvjerojatnije je umro tako što se ugušio vlastitom krvlju.

Prošle nedjelje su lokalni mediji prenijeli da je trogodišnje dijete umrlo u Pečuhu, nakon što ga je majka Katalin O. Irma (27) navodno zlostavljala, a potom ostavila da umre. Zločinu je svjedočio njen partner (23), koji je vidio da je djetetu potrebna pomoć, ali ništa nije uradio u vezi s tim.

Kako pišu tamošnji mediji, a prenosi Kurir,  mališan je preminuo dan nakon zlostavljanja, a u međuvremenu je protiv majke i njenog partnera pokrenuta istraga za ubojstvo.

Sumnja se da je majka tijekom zlostavljanja takvom silinom gurnula dijete, da je ono zadobilo frakturu lubanje prilikom pada, nakon čega je počelo povraćati krv, i na kraju se ugušilo.

Kako je priopćio Okružni sud u Pečuhu, osumnjičeni su živjeli zajedno u stanu, gde je žena zlostavljala sina 18. listopada u večernjim satima. Kako se navodi, dijete je plakalo u krevetiću, uslijed čega ga je majka uzela i bacila ga na pod tako da je dijete udarilo glavom o tvrdu površinu.

"Uslijed zlostavljanja, mališan je zadobio prijelom lubanje i unutrašnje krvarenje, da bi dan nakon toga preminuo zbog nanijetih ozljeda", navodi se u priopćenju Okružnog suda. Sud je, također, dodao da je mališan povraćao uslijed ozljeda. Njen mlađi partner je bio svjedok zločina, ali kako kažu "bio je ravnodušan prema sudbini ranjivog deteta".

Majka je u policiji priznala da je tukla dijete, sramotno se pravdajući da je bio nemiran i previše plačljiv. Jedan od rođaka tvrdi da uhapšena nikad nije voljela svog sina, jer je bila ljuta na dječakovog oca što ih je napustio. Prema njegovim, ali i tvrdnjama susjeda, dijete je po rođenju bilo smješteno u dom za nezbrinutu djecu jer ga je majka ostavila. Međutim, prije deset meseci je opet preuzela brigu o mališanu, prenosi Kurir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 16:52