StoryEditor
Svijetzasad bez žrtava

Londonski vatrogasci bore se s požarom na neboderu od 19 katova: planulo u blizini financijske četvrti, Hitna odvozi ljude koji su se nagutali dima

Piše Hina
7. svibnja 2021. - 13:37
Ben Stansall/AFP

Vatrogasci u Londonu u petak gase požar na neboderu od 19 katova na istoku grada, dim izlazi s 8., 9. i 10. kata, a hitna pomoć pomaže ljudima na tom području.

Požar gasi oko 100 vatrogasaca, a na mjestu događaja su i bolničari i policija. Londonska hitna pomoć priopćila je da je na to područje poslala svoje ekipe, voditelje kliničkih timova i pomoćna vozila.

"Ljudima pružaju pomoć i ostaju na mjestu događaja, radeći s drugim hitnim službama", rekli su.

Požar na istoku grada u blizini financijske četvrti Canary Wharf dogodio se gotovo četiri godine nakon što su 72 osobe umrle kada se neboder Grenfell Tower u zapadnom Londonu pretvorio u pakao, potpomognut opasnom zapaljivom oblogom.

Obloga koja se koristi na bloku identificirana je kao ključna za brzo širenje požara i od tada je pronađena na zgradama diljem zemlje, što zahtijeva skupo uklanjanje. Ove godine vlada je utvrdila kako će pomoći financirati uklanjanje obloga s visokih stambenih zgrada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2021 10:16