StoryEditorOCM
Svijetna udaru bande

Krvava otmica: Nestao bogataš kojega je odlikovala kraljica, nema ni žene s kojom je uživao u luksuzu

Piše vijesti sd
19. prosinca 2023. - 07:33

Sin britanskog milijunaša, biznismena i bivšeg počasnog konzula kojeg su oteli gangsteri u Ekvadoru, otputovao je u središnju Ameriku kako bi pomogao u potrazi za ocem.

Colina Armstronga (78) u subotu je otela banda iz luksuzne kuće u kojoj živi sa svojom kolumbijskom djevojkom, Katherine Paolom Santos.

Njegov sin, Nick Armstrong, koji inače pomaže u vođenju obiteljskog imanja u sjevernom Yorkshireu, odjurio je u Ekvador kako bi policiji pomogao u potrazi za ocem kojeg od otmice nitko nije čuo ni vidio, piše Daily Mail. Otac i sin su direktori imanja od 500 hektara Tupgill Park u sjevernom Yorkshireu.

U međuvremenu je Colinova kći, agentica za nekretnine Diana Armstrong-Bruns, rekla za Mail Online da im je rečeno da nikome ništa ne govore:

- Ovo je kritično vrijeme. Samo želimo da se moj otac vrati, rekla je.

Na pitanje ide li njezin brat u Ekvador, rekla je da ne smije ništa reći jer joj je rečeno da ni s kim ne razgovara o toj temi. Vjeruje se da Nick ima široku mrežu kontakata u Ekvadoru, a iskoristit će ih kako bi pokušao osigurati oslobađanje svog oca.

Daily Mail piše da je bogatog poduzetnika otelo 15 maskiranih muškaraca koji su navodno bili prerušeni u policajce. Odvezli su ga u crnom BMW-u koji je kasnije pronađen napušten kraj ceste. Lokalna je policija potvrdila da je Armstrong otet i da je u dijelovima Ekvadora došlo do naglog porasta nasilja povezanog s drogom.

Pretpostavlja se da se otmica dogodila oko 2.45 sati tijekom noći po lokalnom vremenu na Armstrongovom ranču Rancho Rodeo Grande. Kasnije je u blizini prijavljena i prijetnja bombom koja je navodno povezana s tom otmicom.

Jezive snimke objavljene na internetu pokazuju da su otmičari za sobom ostavili krvave tragove nakon što su opljačkali Armstrongov ranč u provinciji Los Rios. Na snimci koja se pojavila na internetu nedugo nakon otmice, vidi se krupni plan razbijenih tanjura na podu i muškarac koji se drži za glavu. Zatim se vidi krv na podu spavaće sobe.

- Ovdje su ga udarili. Bože moj, što je ovo, čuje se žena na snimci.

Crni BMW u kojem su navodno odvezene žrtve otmice, navodno je pronađen napušten na cesti između Babe i obližnjeg grada Salitre. Nije objavljeno da su otmičari tražili otkupninu, a sudbina otetog Armstronga zasad još nije poznata.

On je bio na čelu britanskog konzulara u ekvadorskom lučkom gradu Guayaquilu, a pokojna kraljica ga je odlikovala za njegove zasluge Velikoj Britaniji. U objavi policije na društvenoj mreži X stoji da se provode ‘operativne i istražne radnje‘ u vezi s tim slučajem.

Smatra se da je Armstrong ranije bio oženjen Ekvadorkom. S tom je zemljom dugo povezan, a posjeduje i veliku poljoprivrednu tvrtku Agripac koju je osnovao 1972. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:58