StoryEditorOCM
SvijetGerhard i Angela

Energetska vladavina Vladimira Putina stvorena je uz pomoć njemačkih kancelara, hoće li Olaf Scholz to prekinuti i koliko će građani EU-a to platiti?

Piše PSD
8. travnja 2022. - 17:05
Srdačno rukovanje njemačkoga kancelara Gerharda Schroedera i Vladimira Putina. Olaf Scholz pozvao je Schroedera da odmah prekine sve veze s ruskim kompanijamaTatjana Makejeva/AFP

Dok iz SAD-a stižu kritike prema pojedinim članicama Europske unije zbog njihove "popustljivosti" prema Rusiji i Vladimiru Putinu u vrijeme agresije na Ukrajinu, Kremlj za svoj plin i energente traži – isplatu u rubljama.

Njemačka i Austrija se još uvek "kolebaju" oko daljnjih, drastičnijih sankcija prema Rusiji. Austrijski kancelar Karl Nehammer izjavio je da je "protiv uvođenja potpune zabrane uvoza energenata iz Rusije". Najveći dio zemnog plina u Austriji stiže iz Rusije, a nafte iz Kazahstana.

Već duži niz godina se u Beču mogu vidjeti luksuzni sportski automobili, neki od njih vrijedni i više od milijun eura. Ono što odmah upada u oči su ruske registracijske oznake, uz poneku ukrajinsku ili bjelorusku tablicu.

Za pripadnike ruske elite u Beču se više od deset...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:18