StoryEditorOCM
SvijetOPTIMISTIČNE NAJAVE

Dr. Andrej Trampuž iz Berlina: Blizu smo cjepivu za COVID-19. Vjerujem da će cijepljenje u Europi početi najkasnije početkom iduće godine!

7. kolovoza 2020. - 16:58
Dr. Andrej Trampuž: Maske se moraju nositi jer sada znamo da se virus širi 50 posto kapljičnim putem, 40 posto aerosolom, a samo 10 posto preko rukuPrivatni Album

Prije nekoliko dana Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorila je da "usprkos velikim nadama u pronalazak cjepiva protiv COVID-a 19, možda nikada neće biti čarobnog rješenja te da će povratak u normalu biti dug".
Običnom laiku vrlo uznemirujuća i pesimistična rečenica s adrese krovne međunarodne zdravstvene organizacije. Znači li ova rečenica da svijet nikada neće otkriti cjepivo koje bi u potpunosti moglo zaštititi svjetsku populaciju od koronavirusa? I da svijet može zaboraviti na dosadašnji način života, da neće više biti gledatelja na sportskim natjecanjima, koncertima, da će ljudi stalno morati nositi zaštitne maske?

To smo pitanje postavili prof. dr. sc. Andreju Trampužu, specijalistu interne medicine i virusologije, koji je šef Infektivne klinike pri b...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:07