StoryEditorOCM
Svijetje li ovo dobra vijest?

Britanski obavještajci tvrde: ‘Putinova vrhuška je u panici, sve više odgađaju ključne odluke. Fokusirani su na spašavanje vlastite kože, a ne na rat‘

Piše PSD
19. svibnja 2022. - 21:42
Zauzimanje Mariupolja rijetka je svijetla točka za Rusiju u ratu koji je u svojim ranim fazama bio definiran pogrešnim koracima zbog kojih je Ukrajina postigla niz važnih strateških i propagandnih pobjedaAFP

"Kultura zataškavanja i žrtvovanja jarca" u redovima ruske vojske snažno je usporila njezinu invaziju na Ukrajinu, ocjenjuju britanski obavještajci, dok se "uzdrmani" ruski generali usredotočuju na spašavanje vlastite kože, a ne na pobjedu – javlja Daily Mail.

Putinova vrhuška "sve više nastoji odgoditi ključne odluke" kako ne bi bili prisiljeni preuzeti odgovornost za ikakve pogrešku, umjesto da preuzmu inicijativu i krenu u borbu protiv Ukrajine, rečeno je danas na brifingu britanskog ministarstva obrane.

General-pukovnik Sergej Kisel, zapovjednik 1. gardijske tenkovske armije, i admiral Igor Osipov, zapovjednik Crnomorske flote, već su smijenjeni jer nisu zauzeli drugi najveći ukrajinski grad Harkiv, kao i zbog potapanja krstarice "Moskva", kažu britanski izvori.

Time...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:48