StoryEditorOCM
Regijadvostruka igra

Zelenski zahvalio Vučiću na pomoći i suradnji, srbijanski predsjednik zbog toga bi mogao na ‘ribanje‘ kod Putina

Piše vijesti sd
29. veljače 2024. - 14:20
Volodimir Zelenski susreo se s Aleksandrom Vučićem na summitu Ukrajina - Jugoistočna Europa u Tirani, gdje mu je srdačno zahvalio na pomoći i suradnji (ilustracija) Afp

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski sudjeluje na summitu Ukrajina - Jugoistočna Europa koji se održava u Tirani. On je ovaj susret iskoristio za niz bilateralnih susreta, a jedan od državnika s kojima se Zelenski sastao u Tirani bio je i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

- Susreo sam se s predsjednikom Vučićem i zahvalio Srbiji na podršci koju pruža suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, humanitarnoj i financijskoj pomoći, kao i na dobrodošlici Ukrajincima koji su izbjegli od rata.

Istaknuo sam važnost sudjelovanja Srbije u provedbi Formule mira. Dogovorili smo buduće kontakte s ciljem globalnog širenja podrške Formuli mira.

Predsjednika Vučića upoznao sam s trenutnom situacijom na ratištu. Razgovarali smo i o sigurnosnim i političkim izazovima u istočnoj Europi, objavio je Zelenski nakon sastanka.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će onaj kojega Vučić uvijek ističe kao velikog prijatelja Srbije i srpskog naroda, ruski predsjednik Vladimir Putin, reagirati na ovakav komentar Volodimira Zelenskog, odnosno na pomoć koju Srbija pruža u Rusiju, piše Oslobođenje.

image

Putina bi moglo zanimati Vučićevo detaljnije pojašnjenje zahvale Zelenskog (ilustracija)

Andrej Isaković/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:13